Desert negresa cu dovleac si migdale

Postat de oanapl in Prajituri
26 Sep 2021 | 2824 vizualizari
Desert negresa cu dovleac si migdale

Dacă tot a început sezonul dovleacului, vă invit să încercați o rețetă delicioasă, cu un blat umed care se topește în gură. E un deliciu!

Ingrediente

  • -pentru blat (30x20 cm):
  • 130g ciocolată neagră
  • 80g cafea fierbinte
  • 150g iaurt grecesc
  • 130g ulei
  • 4 ouă mici
  • 200g făină
  • 200g zahăr
  • 60g cacao extra black
  • 5g praf de copt
  • 2g sare
  • -pentru crema de dovleac:
  • 350g piure de dovleac
  • 150g mascarpone
  • 1 ou
  • 50g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 30g fulgi de migdale

Mod de preparare

Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50 de minute. După ce se răcorește pasezi miezul de dovleac cu blenderul vertical.

 

Pentru blat:

Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească.

Pui într-un castron ouăle, uleiul și iartul și amesteci cu un tel, apoi  adaugi crema de ciocolată și omogenizezi. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Într-un alt vas pui făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și omogenizezi amestecul, apoi îl cerni peste compoziția lichidă și omogenizezi cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.

Tapetezi cu hârtie de copt tava (20x30 cm), apoi torni compoziția, păstrând 5 linguri din compoziție.

Pentru cremă, mixezi 350g de piure de dovleac cu un ou, crema mascarpone și zahărul. Adaugi făina și omogenizezi. Adaugi fulgii de migdale și omogenizezi ușor.

Pui crema de dovleac cu lingura din loc în loc peste aluat, apoi adaugi restul de aluat deasupra și marmorezi compoziția cu ajutorul unei furculițe.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Transferi prăjitura pe un grătar sau un fund de lemn. După ce s-a răcit o servești.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu dovleac si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700 Blat : Intr-un castron am mixat ouale cu sarea si zaharul pana si-au dublat volumul, apoi am incorporat faina...

Citeste continuarea

Crumble cu prune

Postat de timea

Crumble cu prune

Pregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute. In acest timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2021, 21:03
Foarte buna!
la 26.09.2021, 21:53
O bunătate de sezon!
la 26.09.2021, 22:07
la 26.09.2021, 23:14
la 26.09.2021, 23:35

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking