Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel

Postat de merisor67 in Dulciuri
22 Noi 2019 | 3970 vizualizari
Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel

Pentru că aveam un dovleac plăcintar micuț, care nu ar fi ajuns la o plăcintă, m-am gândit să pregătesc această rețetă de Orez cu lapte și mousse de dovleac cu caramel. Foarte bine s-a combinat dovleacul cu caramelul condensat și împreună au înnobilat gustul orezului cu lapte. A ieșit o nebunie de desert, tare gustos, cremos și aromat!

Ingrediente

  • Pentru prepararea orezului:
  • 300 g orez cu bob mare
  • 200 ml apă
  • 700 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 50 g zahăr tos
  • 20 g zahăr vanilat
  • Pentru mousse de dovleac cu caramel:
  • 250 g dovleac plăcintar, ras
  • 20 g zahăr vanilat
  • 100 g caramel condensat
  • 250 g mascarpone
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Mai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe parcurs. Punem orezul într-o sită și îl clătim bine  în 2-3 ape reci, apoi îl punem  într-un vas cu pereți dubli și îl acoperim bine cu apă rece. Punem vasul la foc mediu, presărăm puțină sare peste orez și îl lăsăm să fiarbă până absoarbe toată apa. Adăugăm, treptat, laptele fierbinte și lăsăm orezul să fiarbă până se hidratează bine și absoarbe tot laptele. Îl mai amestecăm ușor, în primele minute, cu o spatulă, iar spre final adăugăm zahărul vanilat. Lăsăm orezul cu lapte să se tempereze, apoi îl asamblăm în cupe și presărăm scorțișoară peste el. Amestecăm dovleacul ras cu zahărul și îl punem la foc, pe baie de abur. Amestecăm intens în el până se pătrunde bine, apoi îl lăsăm să se tempereze. Neadăugând mult zahăr, nu se va forma sirop și de aceea îl preparăm la bain marie, să nu se lipească. Lăsăm dovleacul să se tempereze bine, apoi îl amestecăm cu caramelul condensat și îl trecem prin sită pentru a obține o cremă fină. Încorporăm, apoi, mascarponele folosind mixerul pentru a deveni spumos ca un mousse. Decorăm orezul cu lapte din cupe cu mousse-ul de dovleac și caramel condensat și mai presărăm un praf de scorțișoară. Dăm cupele cu deliciosul Orez cu lapte și mousse de dovleac cu caramel la frigider până în momentul servirii. Acest desert este delicios rece, iar cele două preparate ce îl compun s-au combinat chiar perfect! Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu crema de capsuni

Postat de Meea

Prajitura cu crema de capsuni

    Pentru blat mixam spuma tare albusurile. Adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.     Adaugam galbenusurile si mixam in...

Citeste continuarea

Stollen

Postat de andaoana

Stollen

Untul il topim si il lasam sa se raceasca . Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea. Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2019, 16:01
Ce reteta frumoasa!
la 22.11.2019, 16:03
Bravo !!! Esti inventiva
la 22.11.2019, 16:12
bun bun
la 22.11.2019, 16:12
Ma tentează, dar mie daca imi dai un pahar iti bati joc de mine.Pune -mi intr -un castron. !
la 22.11.2019, 16:13
Mare sa fie !

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking