Desert painici cu merisoare

Postat de mitinita in Dulciuri
16 Ian 2019 | 2302 vizualizari
Desert painici cu merisoare

Painici cu merisoare sunt usor de facut si foarte delicioase!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 480 g faina
  • 320 ml lapte caldut
  • 7 gr de drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de unt
  • 50 de grame de merisoare
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • zahar brun

Mod de preparare

Intr-un bol adanc se pune laptele caldut, drojdia si zaharul.

Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga untul, merisoarele si treptat, faina.

Se framanta un aluat elastic.

Bolul se acopera si se lasa deoparte pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in 12 bucati de marime egala si se formeaza sub forma de mingiute.

Se pun in tava si se lasa sa creasca inca 30 de minute.

Se ung cu ou batut si se presara zahar brun.

Se da tava la cuptorul preincalzit.

Se tin la cuptor la 180 de grade C, pentru 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.

Se lasa sa se raceasca si se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert painici cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cu fragi

Postat de Constelatialeu

Desert cu fragi

Lasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de...

Citeste continuarea

Baclava

Postat de Valclaudia

Baclava

Prajim nuca intr-o tigaie de teflon,o lasam la racit apoi o trecem prin robot. Foile de placinta trebuie sa fie decongelate complet pentru a nu se rupe. Ungem tava cu putin ulei, asezam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2019, 16:04
Ce pufosenii aromate ai pregatit!
la 16.01.2019, 16:12
Cam des in ultima vreme
la 16.01.2019, 16:42
Cu o cana de lapte sau iaurt sunt grozave si pentru pachet
la 16.01.2019, 17:16
bune bune
la 16.01.2019, 19:21
Daca nu zicea Simo, nici nu pofteam )))) delicate si dulci

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking