Desert papanasi la cuptor

Postat de oanapl in Prajituri
18 Iun 2021 | 7252 vizualizari
Desert papanasi la cuptor

Nouă ne plac foarte mult papanașii, dar de această data m-am gândit să pregătesc o variantă mai sănătoasă, la cuptor. Trebuie să recunosc că nu sunt la fel de gustoși precum cei prăjiți în ulei, dar cu siguranță sunt mai sănătoși. Au ieșit un pic mai uscați deși am pus mai puțină făină decât de obicei, iar aluatul era puțin mai lipicios în momentul în care am modelat papanașii.

Ingrediente

  • 550 g brânză de vaci
  • 300 g făină
  • 3 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • Esență de lămâie
  • făină pentru lucru
  • pentru servit:
  • dulceață după gust (eu am folosit de cireșe, productie proprie)
  • smântână

Mod de preparare

Într-un castron se pune brânza fărâmițată, apoi se adaugă sarea, esența de lămâie si ouăle. Se amestecă până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer vertical), apoi se adaugă treptat făina cu praful de copt și se frământă cu mâna, până se obține un aluat puțin lipicios, care se dă la rece pentru jumătate de oră.

 

Se împarte aluatul in 11 bucăți mărișoare, pentru papanași și 11 bucăți mai mici pentru moț.

Bucățile mici se modelează în formă de bilă, cele mari se rotunjesc, se turtesc și cu ajutorul degetelor se formează la mijloc o gaură pe care o largești ușor.

Se tapetează tava de copt a aragazului cu hârtie de copt și se așează papanașii la distanță, deoarece vor crește destul de mult la copt.

Se servesc papanașii calzi, cu smântână și dulceață.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Cusma lui Guguta

Postat de panacris

Desert Cusma lui Guguta

Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se...

Citeste continuarea

Cookie Monster Cupcakes

Postat de simonacallas

Cookie Monster Cupcakes

Preparare brioşe: Am pornit cuptorul să se încingă la maximum. Am cernut împreună făina, cacaoa, praful de copt şi bicarbonatul. Am mixat ouăle cu zahărul spumă, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2021, 13:04
Mi-e dor de niste papanasi! Trebuie incercati!
la 18.06.2021, 14:37
La cuptor n-am facut, dar pe ploaia si frigul asta merge sa dam drumul la foc
la 18.06.2021, 14:41
Dacă ți-am făcut poftă, te invit să-i încerci Katty.
la 18.06.2021, 14:42
Și la noi plouă zilnic. A fost soare , dar deja se adună norii și la noi. Chiar mai merge pornit cuptorul din când în când.
la 18.06.2021, 15:57
Buni!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking