Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure

Postat de RuxyRux in Dulciuri
29 Iun 2017 | 3755 vizualizari
Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure

 Mai avem inghetata din aia alba? :)))) Suna bine nu-i asa? Asta inseamna ca i-a placut pofticiosului si nu poti decat sa te bucuri! Va invit la desert delicios de vara( e anotimpul inghetatei asa ca zic sa profitam)!

Ingrediente

  • 200 ml lapte condensat( cel gros care curge ca mierea, va rog nu incercati sa il inlocuiti cu altceva, pastrati reteta pana ce faceti rost de el, se gaseste cu usurinta pe internet, in magazine nu stiu sa va spun exact.)
  • 300 ml frisca lichida naturala (neindulcita neaparat, altfel va iesi prea dulce)
  • 400 gr. (1 borcanel ) de crema de ciocolata alba vanilata ( eu am pus Nusco)
  • 1 cana de alune de padure crude (daca doriti, le puteti carameliza)
  • 250 gr. mascarpone
  • o forma de chec

Mod de preparare

Timpul de preparare este scurt, insa asteptarea face diferenta, va trebui sa stea o zi intreaga la congelator sau peste noapte.

Intr-o tigaie, punem alunele si le tinem pe foc mic 3 minute, miscand usor pe flacara pana capata aroma. Racim alunele si le facem pudra la robot.

In bolul mare al mixerului, punem laptele condensat si crema de ciocolata si mixam un minut, adaugam frisca lichida si mixam inca un minut si mascarpone si mixam din nou un minut.

Punem si pudra de alune (jumatate din ea) si amestecam bine (puteti opri si pentru decor).

Tapetam cu folie de prospetime o forma de chec si turnam compozitia, apoi o punem la congelator, minim sase ore.

Rasturnam pe un platou, scoatem folia si o punem din nou in forma de chec unde o vom pastra pana se termina.

Scoatem forma taiem felia dorita si o decoram cu pudra de alune si bucati intregi. 

E minunata, cremoasa, delicioasa, asa cum ii sade bine unei inghetate de casa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

 Reteta de preparare a papanasilor Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore; Montati vasul de inox al malaxorului (eu am folosit un...

Citeste continuarea

Gogosi cu branza

Postat de katty

Gogosi cu branza

Cernem faina intr-un  vas si o amestecam cu drojdia uscata. Punem la foc laptele cu zaharul si sarea si amestecam pana acestea se topesc si laptele este caldut. Facem o adancitura in mijlocul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2017, 20:17
Ce inghetata cremoasa si delicioasa ne-ai adus!
la 29.06.2017, 20:21
Vaiii Ruxy, ce minunatie ne-ai adus! Cred ca fac inundatii! E acel lapte condensat pe care tot il folosesc fetele?
la 29.06.2017, 20:27
Multumesc Rocsicuta draga mea!
la 29.06.2017, 20:28
Da scumpa MIrelusa....e acel lapte cu consistenta mierii, iti multumesc...da asa o textura inghetatei ...nu se compara cu nimic!
la 29.06.2017, 20:45
Mmm, ce deliciu!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking