Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

Postat de privatelaura in Dulciuri
1 Apr 2017 | 2603 vizualizari
Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

Combinatia mar + nuca + morcov + scortisoara, mi se pare grozava. Asta, daca va plac aceste ingrediente. De la Vladut, am invatat un pont, si anume sa hidratez morcovul in suc de portocala. Trebuie sa incercati. In rest, un aluat super pufos, cu ingrediente putine si necostisitoare. In cadrul retetei, voi mai mentiona un pont, la fel de util.  

Ingrediente

  • aluat:
  • 300 ml lapte dulce
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 1 praf de sare
  • 3 lg zahăr brut
  • 2 ouă de găină
  • 500 gr făină de grâu
  • 1/2 cană ulei
  • umplutura:
  • 6-7 mere
  • 80 gr zahăr brut
  • 100 gr miez nucă
  • 2 morcovi potriviți
  • 200 ml suc de portocale (fresh)
  • condimente pt turtă dulce:
  • scorțișoară/ghimbir/anason
  • 100-150 gr biscuiți simpli
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se încălzește laptele ușor, să nu devina fierbinte.

Într-un castronel, se pune drojdia, 1 praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț (atenție, să nu fie fierbinte) și se lasă 10 minute deoparte.

Într-un castron mare, se cerne făina. Se face un locaș, se adaugă maiaua, ouăle, și restul de lapte. Se amestecă inițial cu un tel, apoi se frământă cu mână, adăugând și incorporând treptat uleiul. Aluatul nu trebuie să fie foarte dens, mai degrabă molicel. În funcție de tipul de făină, mărimea ouălor, este posibil să mai fie nevoie de 50 gr făină. Se acoperă vasul cu un ștergar curat, se lasă deoparte aluatul până își dublează volumul.

Între timp, se spală și se curăță merele și morcovul. Se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Morcovul se hidratează în sucul de portocale. Apoi se adaugă peste merele rase, împreună cu zahărul brut.

Biscuiții se macină fin la roboțel. Se adaugă 2 lg de mix de condimente.

Miezul de nucă se toacă la roboțel, în funcție de granulația care vă place. Mie îmi place să simt boabe de nucă, însă anumite persoane preferă nuca măcinată mai mult.

Pesmetul de biscuiți se adaugă peste compoziția de mere și morcovi și se amestecă cu o spatulă. Pesmetul va absorbi din sucul lăsat de mere care va aduce un plus de dulceață și va condimenta compoziția datorită condimentelor încorporate în acesta.

Se lasă deoparte.

Se pregătește o tavă cu hârtie de copt. Se pornește cuptorul, se setează temperatura de 180 grade C.

Pe un blat de lucru, se răstoarnă compoziția. Se porționează 6-8 bucăți de aceeași dimensiune.

Se întinde fiecare bucată în formă de dreptunghi, o laterală se taie fâșii cca. 1/3 din lungimea aluatului. Se așază 2-3 lg compoziție de mere, se rulează, apoi se așază în tavă. Se procedează astfel cu toate celelalte bucăți. Se ung cu ou bătut, se presară un praf de condimente.

Se pun în cuptorul preîncălzit, se coc la 180 grade C, timp de 30-40 minute. Când sunt frumos rumenite, se oprește focul, se scot din cuptor, se ung cu puțină apă, apoi se acoperă cu un ștergar curat. Se lasă până se temperează.

Se servesc cu mare poftă, alături de o cană cu ceai de lămâie sau după preferințe!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu branza dulce si stafide

Postat de Nadyne

Placinta cu branza dulce si stafide

Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, laptele si omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptat si framantam un aluat neted, suplu, care nu se lipeste de maini. ...

Citeste continuarea

Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci

Postat de diaconta

Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci

Am pregatit o maia din drojdie,o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Am lasat sa dospeasca. Ouale le-am batut cu zaharul. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2017, 21:18
Ai bagat tu morcovul ala ca sa-mi strici mie fengsuiu care indoaie cuiu....
la 01.04.2017, 21:20
Cleme, deci trebuie sa incerci. Nici nu iti vine sa crezi cat de fain e in deserturi pe bune, deci creveti la tigaie si morcovi in desert )
la 01.04.2017, 21:25
Morcovi poate dar creveti nu, ca am pitici nebuni rau de tot....da nu pot sa iau un morcov tanar?)
la 01.04.2017, 21:36
Cu morcovul in dulciuri nu sunt prietena, dar parizienele le ador!
la 01.04.2017, 21:59
Trebuie sa fie delicioase

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking