Ingrediente
- Pentru aluat:
- 400 grame de făină albă
- 125 grame de zahăr tos
- 15 grame de drojdie proaspătă
- 3 gălbenușuri
- 175 ml de lapte cald
- 100 ml de ulei de floarea soarelui
- 1 plic de zahăr vanilinat
- esență de rom
- 1 ou pentru uns
- Pentru umplutură:
- 2 ouă
- 1 praf de sare extrafină
- 125-150 grame de zahăr tos
- 100 grame de unt
- 200 grame de ciocolată cu lapte
- 100 grame de făină albă
- 500 ml de lapte
- 25 grame de cacao
- 1 plic de zahăr vanilinat
- esență de rom
- Pentru decor:
- stafide aurii
Mod de preparare
Din: făină, zahăr, ouă, drojdie, lapte cald, sare, ulei, zahăr vanilinat și esență de rom se face un aluat potrivit de moale care după ce se încorporează toate ingredientele se mai frământă cel puțin 30 de minute, după care se depune într-un vas și se acoperă cu un șervet curat, de pânză. Se dă vasul cu aluatul într-un loc retras, ferit de curenții de aer rece și se lasă la dospit, 30-45 de minute.
Cât timp aluatul stă la dospit, se face umplutura: se mixează ouăle cu zahărul tos și cel vanilinat și apoi se adaugă laptele. Separat se amestecă bine făina albă cu cacaua și apoi se adaugă în compoziția cu ouă și lapte, mixând întruna, ca să nu se formeze cocoloașe. Se dă crăticioara cu acest amestec la foc mic pentru 5 minute și se amestecă până ce se îngroașă ca o budincă. Atunci se ia umplutura de pe foc și când se mai răcorește puțin se adaugă ciocolata. Se omogenizează și în sfârșit se adaugă untul și la urmă, esența de rom. Se lasă umplutura în așteptare, la răcit.
Când aluatul a crescut frumos, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă cu puțină făină, pentru eliberarea bulelor de aer, după care se împarte în două bucăți similare. Din fiecare se face câte o foaie care se pune în tava unsă cu ulei și pregătită dinainte. Se pune umplutura în tăvi și marginile foilor de aluat se răsfrâng spre interior, de jur împrejur, se rulează și apoi se ondulează manual. Apoi se unge aluatul cu un ou bătut, se decorează păștile cu stafide aurii și se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 45-50 minute.
Când păștile s-au rumenit frumos, se scot din cuptor și se lasă în tăvi, până ce se răcesc de tot. Apoi se păstrează la frigider, până ce se termină.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|