Desert pernute cu mere

Postat de MotanLaOale in Prajituri
17 Iun 2018 | 4230 vizualizari
Desert pernute cu mere

"picnicul bucatarasilor"

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj proaspat
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.

Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.

Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.

Se pune foaia de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.

Se taie in 12 bucati.

Se pune o lingurita cu varf de mere pe fiecare bucata.

Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.

Se fac cate 3 taieturi oblice pe fiecare pernuta si se pun intr-o tava tapeta cu hartie de copt.

Se ung cu galbenus de ou.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Se lasa la racit.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pernute cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu piscoturi si crema de lime

Postat de mirela0911

Prajitura cu piscoturi si crema de lime

Blatul: Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se adauga peste compozitia de oua. Se...

Citeste continuarea

Desert clafoutis cu struguri

Postat de RODIMUR

Desert clafoutis cu struguri

Se aleg boabele mari din ciorchine, se spală și se scurg de apă. Se unge tava de copt cu unt și se distribuie  uniform în ea, pe toată suprafața, boabele de struguri. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2018, 22:43
Simplu si delicios Motanas!
la 17.06.2018, 22:58
la 17.06.2018, 23:52
la 18.06.2018, 02:09
Multumesc
la 18.06.2018, 06:39
ar merge si una de-asta la pachet Pot sa ma servesc?

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking