Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide

Postat de RuxyRux in Prajituri
18 Ian 2019 | 20376 vizualizari
Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide

Va invit cu drag la placinta calda delicioasa!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg branza dulce
  • 250 gr. branza sarata
  • 150 gr. unt
  • 250 gr. smantana
  • 400 gr. iaurt grecesc
  • 300 gr. zahar
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri gris
  • 3 oua
  • vanilie dupa gust
  • esenta de rom
  • coaja de portocale Bio
  • coaja de lamaie Bio
  • un pahar de frisca lichida indulcita
  • stafide aurii
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

 Foile proaspete se desfac si se lasa putin la temperatura camerei, se impart numarandu-le in doua, o parte pentru baza si o parte pentru pus deasupra.

Untul se topeste si se pune peste branza dulce amestecata cu cea sarata, se adauga zaharul, ouale, iaurtul, smantana, aromele, vanilia, romul, coaja de portocala si de lamaie, se amesteca pana la omogenizare, se adauga grisul, faina si se amesteca bine.

In tava unsa cu unt, se asaza prima foaie care se unge cu frisca lichida, se adauga a doua foaie,  se unge cu frisca lichida, apoi procedam la fel pana ce am pus jumatate din foi, turnam toata compozitia, asezam stafidele si punem deasupra restul de foi unse intre ele cu frisca lichida. Intepam din loc in loc cu o furculita pe toata suprafata foilor.

Frisca lichida va face foile dulci si pufoase dupa coacere.

Coacem placinta pana ce se rumeneste frumos, poate dura undeva in jur de 45 de minute la cuptorul incins la 180 de grade, sau chiar si o ora in functie de cuptor.

Cand se raceste complet, pudrati placinta cu zahar pudra vanilat si bucurati-va de bunatatea ei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și... citeste mai mult

Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune

Postat de oanapl

Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune

Mixezi untul moale împreună cu zahărul măcinat, adaugi oul, zahărul vanilat și esența de lămâie, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci cu mâna...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

Postat de oanapl

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Comentarii

la 18.01.2019, 13:52
Tare buna placintica!
la 18.01.2019, 13:58
Multumesc draga mea Cami!
la 18.01.2019, 15:00
Cum arata Nici nu trebuie sa mi-o lauzi, stiu sigur ca are un gust tare bun.
la 18.01.2019, 15:08
Ce scumpa esti Adina!❤️❤️❤️❤️❤️❤️
la 18.01.2019, 15:17
Ruxule și mie îmi place mult amestecul de dulce cu sărat la prăjiturile cu brânză! Soacra mea m-a învățat să le combin așa

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking