Desert placinta cu branza si agrise

Postat de Ksenya in Prajituri
21 Sep 2017 | 2763 vizualizari
Desert placinta cu branza si agrise

Aceasta placinta o duc mereu cand merg in vizita la cineva. E usor de preparat,rapida ,la fel si rapid se si duce.  

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 200 grame faina
  • 1 lingura cu varf zahar
  • un varf cutit sare
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • Umplutura
  • 450 g branza vaci
  • 3 oua
  • 50 g unt moale
  • 1 pachet pudding de vanilie
  • 2 linguri smantana grasa
  • 150 g zahar
  • Sos agrise
  • un pahar ras de agrise
  • 5 linguri suc de agrise sau apa
  • 3-5 linguri zahar
  • 1 lingura amidon de porumb

Mod de preparare

 

 

Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute.

 Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana, zaharul si untul, iar la sfarsit, incorporam pachetul de pudding, dam deoparte.

 Pornim cuptorul la 160 grade C.

 Scoatem aluatul din frigider. Intindem cu sucitorul aluatul.

Tapetam cu hartie de copt, o  tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Asezam aluatul in tava in asa fel,i ncat sa aiba bordurile ridicate.

Intepam cu furculita din loc in loc. Turnam umplutura si dam la cuptor pentru 35 minute. Cand a expirat timpul, testam aluatul cu scobitoarea.

Pregatim agrisele.

Intr-o oala, punem agrisele, adaugam 2 linguri de suc sau apa, zaharul, micsoram flacara si lasam 5 min.

Separat, intr-o cana, desfacem amidonul cu cele 3 linguri de suc sau apa si adaugam peste agrise. Lasam 7 minute, apoi oprim focul. Scoatem placinta din cuptor, turnam sosul si-l intindem pe toata suprafata. Il lasam sa se racoreasca, apoi il dam la rece pana a 2-a zi.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si agrise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert Linzer cu mere

Postat de mirela0911

Desert Linzer cu mere

Umplutura: Mai intai se pregateste umplutura. Se curata merele de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit intr-o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat....

Citeste continuarea

Prajitura dietetica cu cirese

Postat de rhapsody

Prajitura dietetica cu cirese

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Galbenusurile le batem  cu 20 g indulcitor pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. 4....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2017, 12:40
la 21.09.2017, 15:26
la 21.09.2017, 20:09
Nu stiu cum sunt agrisele la gust, dar placinta imi place mult!
la 21.09.2017, 21:10
Ce buna trebuie sa fie!
la 21.09.2017, 23:11

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking