Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Postat de autodiag in Dulciuri
20 Oct 2017 | 3185 vizualizari
Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Ingrediente

  • Aluat:
  • 50 g unt moale
  • 40 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 100 g smantana
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 de plic de praf de copt (5 g)
  • 1 lingura otet
  • faina cat cuprinde (250-300 g)
  • Umplutura:
  • 600 g de mere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingura gris
  • 1 lingurita de pudra de scortisoara

Mod de preparare

Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie si smantana. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si praful de copt stinse cu o lingura de otet. Se omogenizeaza totul. Se pune faina treptat si se framanta pana cand se obtine o coca nelipicioasa. Se lasa la rece pentru cel putin 15 minute.
Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, dupa care se calesc impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa.
Se imparte aluatul in doua, se intinde prima foaie pe masa de lucru (unsa cu ulei si infainata) si se transfera apoi pe placa (unsa cu ulei) de la Panini Maker Breville. Se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita, dupa care se presara o lingura de gris. Se intind merele peste foaie si se presara scortisoara peste ele.
Pe masa de lucru (unsa cu ulei si infainata) se intinde cu ajutorul sucitorului cea de-a doua foaie, apoi se ruleaza pe el si se pune peste mere. Se inteapa si aceasta foaie, din loc in loc, cu furculita. Se apasa aluatul pe margini pentru a se lipi, dupa care se porneste aparatul si se lasa placinta pana cand se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec colorat, cu nuca si rahat

Postat de RODIMUR

Desert chec colorat, cu nuca si rahat

În prealabil se taie cubulețe nucile și rahatul. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi bine cu sare, după care se adaugă treptat zahărul pudră,...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor fierti

Postat de MotanLaOale

Reteta de preparare a papanasilor fierti

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza cu grisul, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca ouale pe rand amestecand dupa fiecare. Se lasa deoparte in frigider 20-30 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2017, 20:27
Ce frumoasa ti-a iesit
la 20.10.2017, 21:19
la 20.10.2017, 22:00
Delicioasă!
la 20.10.2017, 22:33
Ce bine arată!
la 21.10.2017, 20:20
Ce tare! Ai pregatit o placinta absolut delicioasa la Panini Maker! Bravo!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking