Desert placinta cu urda si stafide

Postat de cristinutanicolita in Dulciuri
30 Iul 2020 | 5007 vizualizari
Desert placinta cu urda si stafide

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 căni apa minerala
  • 1 cana de zahăr
  • 1 cana de ulei
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 praf de copt
  • Un praf de sare
  • Umplutura :
  • 700 g urda,
  • 1 ou,
  • 200 g zahar,
  • 200 g stafide
  • 1 galbenus +1 lg de lapte pt uns placinta
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un bol se pun apa, zaharul, zaharul vanilat, uleiul și se amesteca pana se topește zaharul. Se adaugă praful de copt, un praf de sare și faina. Se frământă un aluat nelipicios. 

Pt umplutura se omogenizează urda cu zaharul, oul, stafidele. 

Aluatul se imparte în doua, se întind 2 foi.

Se pune prima foaie în tava unsa cu ulei și tapetata cu hârtie de copt ( sau faina) ,se pune umplutura și a doua foaie. 

Placinta se unge cu ou și se coace la foc mediu cca 40 de min,în cuptorul preîncălzit. 

Rece se pudreaza cu zahar. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta insiropata, cu urda

Postat de madi_marin

Desert placinta insiropata, cu urda

Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, esenţa, stafidele şi coaja rasă de lămâie. Se tapetează o formă rotundă detaşabilă (26 cm) cu hârtie de copt. Se...

Citeste continuarea

Desert placinta cu branza si urda (2)

Postat de cristinutanicolita

Desert placinta cu branza si urda (2)

Mai întâi pregătim umplutura: Punem stafidele in apa calda, cat sa le acopere si le lăsăm la hidratat cam 15 min. Dam branza pe razatoare, adaugam restul ingredientelor si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2020, 16:33
Yami! Ce bine arata!
la 30.07.2020, 16:38
Dai si la pachet pt lenesi? ))
la 30.07.2020, 16:43
Vreau o porție!
la 30.07.2020, 17:12
Ce bunătate!
la 30.07.2020, 17:35
Foarte buna trebuie sa fie !!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking