Desert placinta invartita cu visine

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
7 Iul 2020 | 3109 vizualizari
Desert placinta invartita cu visine

Am pregatit o minunata placinta cu visine, inspirata de la Andreea's Chinesefood.  Pe langa gustul dulce-acrisor, la placinta asta mi-a placut tare mult cum s-a vazut sectiunea. Este un pic de lucru la ea, dar merita din plin.  Si culoarea visinelor este una foarte placuta. Sper sa va placa!

Ingrediente

  • 500 g visine curatate de samburi + 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 130 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 140 g smantana
  • 420 g faina (sau cat cuprinde)
  • 5 g praf de copt
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Visinele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte.

Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat si smantana. Se adauga treptat faina si praful de copt si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se infasoara intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, visinele se scurg de zeama.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in doua. Se intinde prima parte pe masa de lucru infainata, obtinand o foaie dreptunghiulara. Se imparte in doua pe lung. Jumatate din visine se asaza pe cate o margine a foilor pe de-a lungul. Se ruleaza foile cu grija. Trebuie sa obtineti doua rulade cu visine. Se ia o rulada si se invarte catre interior, formand astfel un melc. Se asaza melcul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ruleaza in continuarea lui celalalt sul de aluat.

Se fac inca doua rulade umplute cu visine din aluatul ramas si se pun in continuarea melcului din tava.

Se unge placinta cu un galbenus de ou si se introduce tava la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta invartita cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos

Foile: Intr-un vas se amesteca faina cu praful de sare, zaharul, cacaoa, bicarbonatul si praful de copt. Se adauga apoi mierea, untura, ouale batute si lapte caldut atat cat cuprinde pentru a...

Citeste continuarea

Desert prajitura Sah-Mat

Postat de merisor67

Desert prajitura Sah-Mat

Blat : Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2020, 15:31
Ce fain arată...!
la 07.07.2020, 16:14
la 07.07.2020, 16:39
la 07.07.2020, 18:30
Foarte buna!
la 07.07.2020, 19:20

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking