Desert placinta taraneasca cu gutui

Postat de Ksenya in Prajituri
2 Noi 2018 | 10525 vizualizari
Desert placinta taraneasca cu gutui

Pentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici. Intr-adevar este foarte buna. Multumesc pentru reteta. Eu am folosit gutui in loc de mere. A iesit ceva divin. Mi- a placut aluatul cum a iesit, iar gutuile au dat o aroma exact de toamna. Concurs " Retete inspirate de toamna "    

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 200 gr untura solida fara miros
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 350 ml lapte batut(iaurt de tara)
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 700 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg gutui
  • 5 linguri zahar
  • Pentru pudrat
  • 4-5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

 

Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura  zeama de lamaie si le-am adaugat in compozitie. Am amestecat putin cu telul si treptat am adaugat faina. A rezultat un aluat elastic si nelipicios. L-am acoperit cu o folie si l-am dat la rece pentru 30-40 minute.

Gutuile le-am spalat bine, inlaturand puful si cotoarele si le dam prin razatoarea mica.

Le-am calit intr-o oala la foc mic impreuna cu zaharul. Am amestecat si am lasat pana gutuile nu  au mai avut lichid. Le-am dat la racit.

Am impartit aluatul in doua.

Am intins prima foaie si am asezat-o intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, apoi am intins compozitia de gutui. Am nivelat si am adaugat a doua foaie intinsa peste gutui.

Am intepat cu furculita din loc in loc.

Am dat placinta pentru 40 minute la cuptor, preincalzit in prealabil la 180 grade C.

Am scos-o din cuptor si am lasat-o la racit, dupa care am portionat-o si am pudrat-o cu zahar pudra.

 Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta taraneasca cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert negresa cu visine si crema de branza

Postat de oanapl

Desert negresa cu visine si crema de branza

Ciocolata o pui la topit pe baie de aburi, o dai deoparte ca sa ajungă la temperatura camerei. Mixezi untul cu zahărul măcinat, esența de vanilie și sarea până se spumează....

Citeste continuarea

Prajitura cu krant ,ciocolata si mascarpone ( reteta 400 )

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu krant ,ciocolata si mascarpone ( reteta 400 )

Blat: Ciocolata taiata marunt impreuna cu untul,uleiul si frisca se pun pe baie de abur pana se omogenizeaza,nu trebuie sa fiarba.Se lasa la racit ,poate sa fie calduta dar nu fierbinte.Dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2018, 16:38
Îmi place tot ce se face cu gutui...!
la 02.11.2018, 16:51
buna buna
la 02.11.2018, 16:58
la 02.11.2018, 17:09
la 02.11.2018, 17:38
am sa o incerc si eu zilele astea

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking