Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Postat de gaby_d in Dulciuri
22 Iul 2017 | 26048 vizualizari
Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calda +/-lapte cald 100/200 ml
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 linguri mari smantana grasa
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja rasa lamaie
  • Ingrediente umplutura poale-n brau
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua +2 albusuri ramase de la aluat
  • 5-6 linguri zahar
  • 1/3 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • optional – 2-3 linguri gris daca branza este moale

Mod de preparare

Intr-un bol marisor, pune drojdia, 4-5 linguri din faina, o lingurita zahar. Incepe sa torni, putin cate putin, apa calda, pana o incorporezi toata si ai un amestec omogen in care drojdia e inmuiata bine.

Lasa la cald pentru 20-25 minute. Ai grija ca bolul sa fie inalt, amestecul va creste mult in volum.

Intr-un lighenas de plastic, pune restul de faina si galbenusurile, sarea, zaharul, smantana si aromele.

Cand au trecut cele 25 de minute, adauga amestecul cu drojdie si incepe sa framanti aluatul cu mana. Adaugi treptat uleiul si framanti timp de 10 minute. Adaugi lapte cald doar daca aluatul o cere. Acesta trebuie sa fie elastic dar ferm, molicel si sa nu se prinda de mana cand framanti.

Aduni aluatul intr-o bila mare,il pui intr-un bol uns cu ulei, ii faci o cruce si-l acoperi cu un servet curat.

Il lasi la loc cald pana-si dubleaza volumul.

Intre timp, amesteci ingredientele pentru umplutura.

Daca e moale, adaugi si gris si lasi umplutura „la odihna”.

Cand aluatul s-a dublat in volum, il rastorni pe masa de lucru si il imparti in 16 bucati egale. Fiecare bucata o modelezi in forma rotunda, apoi o aplatizezi cu mainile intr-o forma aproximativa de cerc.

Pui in mijloc o lingura plina cu umplutura, apoi aduni parti opuse din cercul de aluat, presandu-le si unindu-le deasupra umpluturii. Presezi usor in mijloc sa ramana adunate. Ai grija la acest procedeu, sa nu se desfaca placinta.

Asezi placintele in tava unsa cu ulei si le ungi cu pensula, cu ou batut. Le mai lasi 10 minute la loc cald, timp in care preincalzesti cuptorul la 175 grade C.

Introduci placintele si le lasi timp de aproximativ 30 minute. Trebuie sa fie rumene si frumoase, atat deasupra, cat si la baza.

Le lasi sa se racoreasca usor, apoi le pudrezi cu zahar pudra vanilinat si, daca ai rabdare, le lasi sa se raceasca putin sa le poti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale-n brau – placinte moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mini tarte cu mere si scortisoara

Postat de RuxyRux

Mini tarte cu mere si scortisoara

  Din aceasta cantitate mi-au iesit 24 de prajiturele. Punem la blender fulgii de ovaz si-i facem faina. Dam untul rece pe razatoarea mare si-l amestecam  cu oul, cele 3 linguri...

Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu miere si nuci

Postat de CameliaComan

Clatite pufoase reteta cu miere si nuci

Clatite pufoase reteta Pentru inceput amestecam ingredientele uscate(faina,zahar,sare praf de copt,jumatate lingurita de sare). Separam albusul de galbenus si apoi batem albusul spuma.Mixam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 22.07.2017, 08:20
primaaaa la placinteeeee
la 22.07.2017, 08:58
preferatele mele!
la 22.07.2017, 09:16
Cat de bine arata!
la 22.07.2017, 09:42
fără cuvinte prea multe....cele mai bune plăcinte!
la 22.07.2017, 10:14
Taaare bune!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking