Ingrediente
- 550 g faina
- 250 ml lapte
- 1 lingurita zahar
- 200 g unt
- 1 pliculet drojdie
- un praf de sare
- 1 ou
- cca 300 g cubulete de ananas din compot
- cateva tablete de ciocolata After eight
Mod de preparare
Punem la scurs cubuletele de ananas, dupa ce le-am tocat in bucatele mai mici, apoi pregatim aluatul. Dizolvam zaharul si drojdia intr-un pahar de lapte cald si lasam la fermentatat pentru circa 15 minute.
Punem faina intr-un bol impreuna cu un praf de sare, adaugam untul la temperatura camerei si framantam aluatul pana devine faramicios. Turnam drojdia peste aluat si framantam pana devine elastic, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 30 de minute.
Intindem aluatul pe masa infainata intr-un dreptunghi cu grosime de aproximativ 0,5 cm, apoi taiem patratele. In mijlocul fiecarui patratel, punem bucatele de ananas si unim capetele patratului formand un portofel. Asezam portofelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut cu o lingura de lapte. Taiem ciocolata in bucatele si punem in mijlocul portofelului cate o bucatica de ciocolata. Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru cca.20 de minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|