Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale

Postat de Oana in Prajituri
28 Sep 2017 | 16781 vizualizari

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 2 linguri praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • Sirop:
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 350 ml apa
  • 250 gr zahar

Mod de preparare

1. Desfa foile de placinta si lasa-le la uscat cateva ore sau o noapte intreaga si apoi rupele si pune-le intr-o tava mai inalta.

2. Pune praful de copt peste iaurtul grecesc si lasa-l 10 minute sa se umfle.

3. Sparge 4 oua si bate-le cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul vanilat si zaharul. La final ar trebui sa ai o crema lucioasa.

4. Adauga coaja de la o portocala si uleiul, putin cate putin. Rastoarna si iaurtul grecesc peste si amesteca bine. 

5. Pune toata compozitia peste foile uscate si lasa-le 5 minute sa se inmoaie. Baga totul la cuptor la 170 de grade C si in 30 de minute o sa fie gata.

6. Pentru sirop, pune pe foc 350 ml apa si 250 g zahar si 250 ml de suc de portocale proaspat stors si coaja de la inca o portocala. Lasa totul pe foc pana se topeste zaharul.

7. Scoate prajitura, lasa-o sa se raceasca, tai-o cubulete si toarna siropul cald peste. Trebuie sa stea la insiropat minim o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere si nuci

Postat de ralu_ca

Prajitura cu mere si nuci

Pentru umplutura , am ras merele ( cu coaja ) le-am calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si s-a lasat zeama am adaugat nucile, esenta rom si scortisoara, apoi am lasat sa se racoreasca. Faina...

Citeste continuarea

Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)

Postat de Dya

Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)

Topim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam  compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2017, 17:59
trimite si mie la pachet
la 28.09.2017, 18:02
Bună și parfumată...!
la 28.09.2017, 18:09
buna buna
la 28.09.2017, 18:51
O deliciosenie ce-mi este in plan
la 28.09.2017, 18:56
tentanta rau

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking