Desert prajitura bicolora cu caise si branza

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
25 Iun 2019 | 3178 vizualizari
Desert prajitura bicolora cu caise si branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 1 praf de sare
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g smantana
  • 200 ml apa minerala carbogazoasa
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 700 g faina
  • 20 g cacao
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
  • Umplutura cu branza si caise:
  • 500 g caise
  • 200 g zahar
  • 400 g branza pufoasa cu smantana
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 50 g gris

Mod de preparare

Se spala caisele si se taie cubulete. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 150 g zahar.

Se mixeaza ouale cu un praf de sare si 16 linguri zahar. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, smantana si apa minerala si se mixeaza. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Aluatul se imparte in doua parti relativ egale, iar intr-una dintre ele se incorporeaza cacaua.

Se pregateste umplutura cu branza si caise: branza pufoasa cu smantana se mixeaza cu esenta de vanilie, ouale si 50 g zahar. Se adauga caisele taiate cubulete si se amesteca totul cu o spatula din silicon. Se incorporeaza grisul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun alternativ cate o lingura de aluat galben si cate o lingura de aluat cu cacao. Se pune din loc in loc cate o lingura cu compozitia de branza. Se continua tot asa pana cand se termina aluaturile si compozitia cu branza.

Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura bicolora cu caise si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu branza si visine

Postat de mirela0911

Placinta cu branza si visine

Foile: Intr-un bol se bat bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga apoi laptele si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se rastoarna pe masa...

Citeste continuarea

Desert gogosi rapide

Postat de MotanLaOale

Desert gogosi rapide

Intr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele fierbinte amestecat cu drojdia. Se adauga faina si se omogeniseaza cu telul. Se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2019, 12:28
Delicioasa!
la 25.06.2019, 12:32
ce bine arata!
la 25.06.2019, 12:52
la 25.06.2019, 13:04
Arata super!
la 25.06.2019, 13:52

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking