Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
18 Iun 2019 | 3007 vizualizari
Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Eu cand gasesc in piata fructe aromate si proaspete, de sezon, nu ma pot abtine sa nu iau o cantitate mai mare. Imi place foarte mult sa le consum asa, dar in acelasi timp, iubesc deserturile cu fructe. De aceasta data m-am oprit la o prajitura cu capsuni si o crema de lamaie, nu foarte dulce, dar tare aromata. Am servit-o mereu de la rece si pot sa zic ca este o mare incantare pentru papilele gustative! Asa desert nu se rateaza!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 6 linguri zahar brut
    • 100 gr unt
    • 12 linguri faina
    • 1 lingura karob (sau cacao)
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 250 gr capsuni
    Pentru crema de lamaie:
    • 450 ml lapte
    • 2 galbenusuri
    • 5 linguri zahar
    • 3 linguri si 1/2 amidon
    • 250 gr mascarpone
    • coaja rasa de la o lamaie mare sau doua mai mici
    • 4 linguri zeama de lamaie
    Pentru decor:
    • capsuni
    • bete de ciocolata cu menta
    • 50 gr ciocolata cu lapte
    • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Incepeti cu pregatirea cremei, pentru ca dureaza pana se raceste. Intr-o cratita mai groasa, mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati laptele, amestecati bine. Puneti amidonul si invartiti pana se dizolva complet. Trasferati cratita pe foc, focul sa fie micut, amestecati continuu pana crema se ingroasa. O luati de pe foc, o acoperiti cu folie si o dati la rece.

Blatul: Spalati capsunile, le indepartati coditele si le taiati in bucati mai mari. Untul il topiti pe baie de aburi, il lasati sa se raceasca. Intr-un bol puneti 3 galbenusuri si doua oua intregi. Incepeti sa mixati, adaugati zaharul treptat mixand pana acesta din urma se topeste. Incorporati untul si vanilia. Adaugati faina cernuta, praful de copt, amestecati. Separat, mixati albusurile spuma cu un praf de sare, la final adaugati zeama de lamaie. Albusurile spuma le puneti peste compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu ulei si faina o tava rotunda de 26 cm. Turnati cam jumatate din compozitia alba, puneti capsunile din loc in loc. In restul de compozitie puneti karobul, amestecati bine. Aceasta compozitie o puneti cu lingura, din loc in loc. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-22 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca.

Crema fiarta rece o mixati, apoi adaugati mascarponele si le amestecati bine. La final incorporati coaja rasa de lamaie si zeama. Blatul rece il rasturnati pe un platou, montati un inel detasabil in jurul sau si puneti crema, pe care o nivelati. Dati prajitura la rece 3-4 ore sau chiar peste noapte.

Topiti ciocolata rupta bucatele impreuna cu laptele, pe baie de aburi. Scoateti prajitura de la rece, indepartati inelul. Puneti ciocolata topita intr-un pos cu un dui cu varf subtire, faceti un model pe prajitura. Decorati cu jumatati de capsuni si betisoare de ciocolata cu menta.

Portionati si serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone

Postat de Creatsa

Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone

Blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si apa.Am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Peste albusuri am adaugat uleiul,galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2019, 12:47
la 18.06.2019, 12:52
Arată bine...!
la 18.06.2019, 12:57
buna buna
la 18.06.2019, 13:06
Delicioasa!
la 18.06.2019, 13:43

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking