Desert prajitura Boema

Postat de Ina in Prajituri
19 Oct 2012 | 103065 vizualizari
Desert prajitura Boema

Un desert fin si aromat. Reteta vazuta la Timea si preluata de la Gaby , care a preluat-o de la Pisicutza... :))

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece
  • Crema:
  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri cu ness
  • 500 ml frisca vegetala 
  • Decor :
  • 400 ml frisca lichida
  • ciocolata pentru ras
  • Sirop
  • 6-7 linguri cu zahar
  • cca 400 ml apa
  • o fiola esenta de rom 

Mod de preparare

BLATUL :  Batem albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul  si mixam pana ce spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaua , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.

Tapetam  tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o vom coace in cuptorul preincalzit , la foc potrivit. facem testul cu scobitoarea.

CREMA :  Intr-un vas cu fund dublu  punem oul, zaharul, ness-ul si untul si dam la foc mic, pe aragaz, amestecand continuu, pana ce compozitia devine omogena si clocoteste 1 minut.

Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de ness s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si mixam pentru a obtine o crema bine legata, aerata. 

SIROP :  Caramelizam intr-un ibric 6-7 linguri cu zahar, apoi  stingem cu apa rece si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul.  Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom. 

Insiropam  blatul,  acoperim uniform cu crema cu ness , apoi cu un strat de frisca  batuta spuma.  Pentru un aspect mai placut presaram pe intreaga suprafata ciocolata rasa.

Dam cateva ore la rece si portionam. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2012, 22:57
Si pe care am facut-o si eu si stiu ca e super, super, super
la 19.10.2012, 22:58
am avut un succes cu asta la parastase...
la 19.10.2012, 22:59
aaaa, de fapt tu mi-ai facut pofta si-ai zis ca ai luat-o de la Gaby ) Rectific
la 19.10.2012, 23:00
ha, ha...iar eu l-am transformat si in tort pt zile de nastere....
la 19.10.2012, 23:00
atunci rectifica...reteta de la Timea care a luat-o de la Gaby care a luat-o de la ....

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking