Desert prajitura "Bounty" de post

Postat de robert_badica in Prajituri
10 Feb 2016 | 5993 vizualizari
Desert prajitura "Bounty" de post

O prajitura foarte buna si gustoasa! S-a mancat asa de repede... :)) Era putin mai buna daca insiropam si blatul, dar oricum a fost delicioasa!

Ingrediente

  • Blat:
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 150 ml apa de cocos
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt (stins cu putin otet)
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • Crema:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 g zahar
  • 4 linguri gris
  • Glazura:
  • 180 g ciocolata neagra (+50% cacao)
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte.

Blat: Intr-un bol incapator, punem uleiul si zaharul si le mixam bine. Adaugam apa de cocos, apoi faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Omogenizam. La final incorporam cicolata si fulgii de cocos. Turnam compozitia, in tava si coacem blatul, pentru de 10 minute, la foc potrivit, apoi la foc mic inca 15 minute. Lasam la racit.

Crema: Intr-o cratita turnam laptele de cocos si zaharul. Lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere si adaugam grisul. Amestecam bine, pana ce grisul se umfla si se obtine o crema mai groasa. Turnam crema fierbinte peste blat si o nivelam frumos.

Glazura: Rupem bucati ciocolata si o topim pe baie de aburi. Incorporam uleiul si o turnam peste prajitura. De preferat este sa o portionati dupa 5 minute de cand ati pus glazura, eu am pus-o la frigider si apoi am taiat-o mai greu (cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fiarta).

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Bounty" de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Descoperă rețeta de broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola, un fel de mâncare savuros și sănătos. Află... citeste mai mult

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu caise si branza

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu caise si branza

Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand da in clocote, se stinge focul si se pun caisele in apa fierbinte, lasandu-se 3-4 minute. Dupa aceea, se iau caisele, se rup in jumatati si se decojesc,...

Citeste continuarea

Amandine

Postat de bylaura

Amandine

Pentru blat , se separa ouale.  Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Peste acestea se adauga galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2016, 20:37
Buna!
la 10.02.2016, 20:40
Bună răjitură ai făcut!
la 10.02.2016, 20:49
Chiar a fost , Andra!
la 10.02.2016, 20:49
Multumesc de trecere, Bunica!
la 10.02.2016, 20:51
O prajitura foarte, foarte buna de post!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking