Desert prajitura Creme Ole

Postat de trifadalia in Prajituri
22 Oct 2020 | 4238 vizualizari
Desert prajitura Creme Ole

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Ingrediente pentru crema:
  • 300 ml lapte rece
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri Creme Ole de vanilie
  • Ingrediente glazura
  • 200 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr unt

Mod de preparare

Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, fiecare in alt castron. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat cu mixerul pana cand spuma se intareste ca la bezea. Se adauga apoi zaharul si se continua mixarea albusurilor. Peste ele se adauga apoi galbenusurile mixand mai departe. Se adauga si bicarbonatul peste care am adaugat putin otet, apoi se pune si plicul de Creme Ole de ciocolata. Compozitia se pune intr-o tava de copt in care se pune hartie de copt si se coace pentru 30 de minute.

Dupa coacere se lasa la racit.

Intre timp pregatim crema astfel:Intr-un bol se pune frisca impreuna cu laptele si cu Creme Ole de vanilie mixand aproximativ 1 minut, apoi inca 2 minute la viteza mai mare pana cand crema devine tare. Aceasta crema o intindem peste blatul copt si racit. apoi pregatim glazura. 

Intr-un bol se pun ingredientele pentru glazura si se dau la cuptorul cu microunde pentru 1 minut pana se topeste ciocolata. daca nu este topita dupa un minut cand se si amesteca in ea se mai lasa .

Se invarte pana la omogenizarea ingredientelor si se lasa putin la racit sa se mai domoleasca apoi se toarna peste crema si se intinde cu mare grija. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Creme Ole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu zmeura

Blatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...

Citeste continuarea

Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Postat de ela

Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Blat : Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat xylitolul si batem bine dupa fiecare lingura. Adaugam galbenusurile si omogenizam. Praful de ciocolata il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2020, 11:11
la 23.10.2020, 11:57
Delicioasa!
la 23.10.2020, 18:23
Super
la 23.10.2020, 19:01
la 24.10.2020, 07:12

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking