Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

Postat de katty in Prajituri
3 Mai 2020 | 4076 vizualizari
Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

Totul a inceput de la niste portocale extrem de acre pe care le cumparasem. Si cum nu puteau fi mancate sub nici o forma, si cum in congelator adunasem si vreo cateva albusuri am pus de o prajitura. Si a iesit una delicioasa,asa cum ies toate prajiturile ..din resturi.. , asa cum le numeste fiul meu pe cele pe care le fac cu ce gasesc prin casa la momentul respectiv.

Ingrediente

  • Blat:
    • 12 albusuri
    • 18 linguri zahar
    • 12 linguri cocos fulgi
    • 6 linguri faina
    • 1/2 plic praf de copt
    • un praf de sare
    Crema de cocos:
    • 2 plicuri budinca de cocos
    • 700 ml lapte
    • 5 linguri zahar
    • 50 gr unt
    • 200 gr frisca
    Crema de portoocale:
    • 1 plic budinca de frisca
    • 400 ml zeama de portocale
    • 2 linguri zahar
    • fulgi de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Pregatim blatul.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Punem  fulgii de cocos, faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Impartim compozitia in doua parti egale si coacem pe rand, la foc mediu, 2 foi in tava mare de aragaz, pe hartie de copt.

Scoatem foile si le lasam la racit, apoi le taiem pe fiecare in doua parti, pe verticala, obtinand astfel 4 foi mai mici.

Pregatim cremele. Pentru crema de cocos amestecam intr-o craticioara praful de budinca cu zaharul si putin lapte, apoi adaugam restul de lapte si punem la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos. Punem untul la temperatura camerei si omogenizam. Lasam budinca sa se raceasca si o amestecam cu frisca batuta separat.

Ungem 2 foi cu aceasta crema.

Pregatim crema de portocale. Stoarcem portocale pentru a obtine cantitatea necesara de suc, pe care il amestecam cu zaharul si praful de budinca. Amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa, apoi lasam sa se raceasca si ungem foile ramase.

Montam prajitura alternand blat cu crema de cocos, blat uns cu crema de portocale, din nou blat cu crema de cocos si blat cu portocale. Presaram desupra fulgi de nuca de cocos.

Dam prajitura la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Rudy

Postat de ela

Desert prajitura Rudy

Eu mi-am macinat singura zaharul pudra cu o rasnita. Branza o punem la scurs intr-o sita. Untul se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei inainte cu vreo ora. Stafidele le punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2020, 11:15
O prăjiturică delicioasă, care arată foarte bine...!
la 03.05.2020, 11:24
la 03.05.2020, 11:35
Ce arome ....
la 03.05.2020, 12:59
Ce prajitura aromata ai pregatit , foarte aspectuoasa
la 03.05.2020, 13:25

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking