Ingrediente
- Blat:
- 12 albusuri
- 18 linguri zahar
- 12 linguri cocos fulgi
- 6 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
Crema de cocos:
- 2 plicuri budinca de cocos
- 700 ml lapte
- 5 linguri zahar
- 50 gr unt
- 200 gr frisca
Crema de portoocale:
- 1 plic budinca de frisca
- 400 ml zeama de portocale
- 2 linguri zahar
- fulgi de cocos pentru ornat
Mod de preparare
Pregatim blatul.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Punem fulgii de cocos, faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula.
Impartim compozitia in doua parti egale si coacem pe rand, la foc mediu, 2 foi in tava mare de aragaz, pe hartie de copt.
Scoatem foile si le lasam la racit, apoi le taiem pe fiecare in doua parti, pe verticala, obtinand astfel 4 foi mai mici.
Pregatim cremele. Pentru crema de cocos amestecam intr-o craticioara praful de budinca cu zaharul si putin lapte, apoi adaugam restul de lapte si punem la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos. Punem untul la temperatura camerei si omogenizam. Lasam budinca sa se raceasca si o amestecam cu frisca batuta separat.
Ungem 2 foi cu aceasta crema.
Pregatim crema de portocale. Stoarcem portocale pentru a obtine cantitatea necesara de suc, pe care il amestecam cu zaharul si praful de budinca. Amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa, apoi lasam sa se raceasca si ungem foile ramase.
Montam prajitura alternand blat cu crema de cocos, blat uns cu crema de portocale, din nou blat cu crema de cocos si blat cu portocale. Presaram desupra fulgi de nuca de cocos.
Dam prajitura la rece pentru cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|