Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
21 Noi 2017 | 4067 vizualizari
Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Am reusit ca in aceasta prajitura, o super prajitura zic ai mei, sa adun toate aromele toamnei: mere, pere si gutui. Si daca am avut aceste minunate arome intr-o singura prajitura, cu o frisca spumoasa deasupra cu o usoara aroma de lamaie si facuta cu multa dragoste, cum sa nu iese o prajitura grozava? Pai doar asa puteam sa roim toata ziua prin jurul tavii si sa tot mancam cate o bucatica de prajitura, pana am golit tava...

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri iaurt
  • 4 linguri sirop de gutui (eu am folosit de la Dulceata Gradinii)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • 11 linguri faina
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1 borcan cu mere rase pentru prajituri (300 gr)
  • 1 borcan de gem de pere cu mere (300 gr)
  • 1 varf de lingurita scortisoara macinata

Pentru frisca:

  • 200 gr smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 4 linguri sirop de gutui (eu am folosit de la Dulceata Gradinii)
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Blatul:
Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul.
Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul.
Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus.
Puneti si vanilia.
Albusurile le bateti cu un praf de sare, pana devin spuma.
Le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete.

Tapetati cu hartie de copt o tava de 23/23 cm, turnati jumatate din compozitia de blat.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 6 minute.
Umplutura:
Intr-un bol amestecati merele rase cu gemul si scortisoara.
Scoateti dupa cele 6 minute blatul de la cuptor, puneti umplutura si o nivelati.
Turnati restul de blat, nivelati, bagati iar prajitura in cuptor.
O lasati pana se rumeneste frumos si este bine coapta.
Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, o scoateti din cuptor. Cam 20-25 de minute dureaza pana este gata.

Frisca:
Smantana rece o mixati pana prinde putina consistenta.
Adaugati zaharul pudra, siropul de gutui si mixati in continuare pana obtineti o consistenta spumoasa.
La final puneti coaja rasa de lamaie si amestecati usor cu o paleta.
Puneti frisca peste prajitura rece, o intindeti bine, apoi cu un pieptan de bucatarie, ii faceti un model.

O dati la rece 2-3 ore, apoi o portionati si serviti.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu arome de toamna si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu piscoturi si crema de lime

Postat de mirela0911

Prajitura cu piscoturi si crema de lime

Blatul: Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se adauga peste compozitia de oua. Se...

Citeste continuarea

Mini checuri cu ananas si scortisoara

Postat de rocsi_1612

Mini checuri cu ananas si scortisoara

Intr-un vas amestecam faina cernuta cu praful de copt. Mixam ouale impreuna cu zaharul spuma. Adaugam uleiul, iaurtul si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Apoi punem scortisoara,sarea si coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2017, 10:04
Aromata, parfumata, numai buna de savurat la gura sobei !
la 21.11.2017, 10:06
Foarte bune!
la 21.11.2017, 10:25
Yami! Arată minunat și cred că e delicioasă!
la 21.11.2017, 11:10
O prajitura minunata! aduc
la 21.11.2017, 12:10
buna buna

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking