Desert prajitura cu banane si crema de branza

Postat de caroline in Prajituri
18 Iul 2017 | 3908 vizualizari
Desert prajitura cu banane si crema de branza

Aceasta prajitura mi-a adus aminte la gust cu Banana Bread. Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate. Noua ne-a placut tare mult si sper sa va placa si voua! 

Ingrediente

Pentru prajitura :

  • 125 gr unt
  • 185 gr zahar
  • 2 oua
  • 155 gr faina tip '00'
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cu lapte
  • 180 gr banane
  • 90 gr ciocolata

Pentru crema de branza :

  • 125 gr branza tip Philadelphia
  • 30 gr zahar pudra
  • 2 linguri smantana
  • 100 gr alune ( pentru decor)

Mod de preparare

Intr-un bol, mixam bine zaharul impreuna cu untul ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa. 

Se adauga rand pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare.

Separat amestecam faina, praful de copt si bicarbonatul. Acest amestec il adaugam in bolul cu oua, alternand cu laptele.

Adaugam in compozitie bananele (facute pasta cu ajutorul unei furculite) si ciocolata maruntita.

Ungem o tava cu unt si punem compozitia in tava. 

Punem prajitura la copt, pentru 40 minute, in cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.

Intre timp, pregatim crema de branza. 

Intr-un bol, punem branza, zaharul pudra si smantana si amestecam bine. Dam crema la frigider pana in momentul folosirii. 

Cand prajitura este coapta ( faceti testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam tava pentru alte 10 minute.

Scoatem tava din cuptor, asezam prajitura pe un platou, punem pe intreaga suprafata crema de branza si decoram cu alune. 

Noua prajitura ni s-a parut si mai buna consumata a doua zi. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert negresa cu lapte de cocos și gem de afine (de post)

Postat de mirela0911

Desert negresa cu lapte de cocos și gem de afine (de post)

Intr-un bol, se pune laptele de cocos (se agita bine înainte de a se deschide cutia), zaharul și sarea și se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga cacaoa, gemul de afine, faina...

Citeste continuarea

Prajitura Dintii negrului

Postat de Lia1

Prajitura Dintii negrului

Se preincalzeste cuptorul la 180 grd (ca pentru chec) BLATUL: Se freaca 125 gr unt cu 250 gr zahar, apoi se adauga 4 galbenusuri de ou. Adaugam 3 lingurite cacao. Se toarna treptat 250...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2017, 18:57
la 18.07.2017, 19:01
buna
la 18.07.2017, 19:20
Rodimur
la 18.07.2017, 19:20
Bya
la 18.07.2017, 19:34

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking