Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700

Postat de oanapl in Prajituri
11 Apr 2021 | 2687 vizualizari
Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700

Deoarece am ajuns la rețeta cu nr. 700, nu se putea să nu marchez acest eveniment cu o prăjiturică delicioasă. Recent văzusem la Katty o prăjitură apetisantă cu blat de albuș și nucă de cocos pe care o pusesem la favorite și o aveam în plan, deoarece aveam multe albușuri adunate în congelator.  Eu am modificat rețeta după gustul meu. Am făcut un jeleu de zmeură și am folosit un iaurt de mango și vanilie. A ieșit o bunătate și îi mulțumesc lui Katty pentru idee și o pup.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 11 albușuri
  • 11 linguri zahăr
  • 8 linguri nucă de cocos
  • 4 linguri făină
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • pentru jeleu de zmeură:
  • 400g zmeură congelată
  • 4 linguri zahăr
  • 20g amidon de porumb
  • pentru cremă:
  • 400 g, iaurt cu mango si vanilie
  • 200 g smântână pentru frișcă (cu minim 30% grăsime)
  • 10 g gelatină
  • 4 linguri zahar pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare

Albușurile aflate la temperatura camerei le mixezi cu sarea, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea fermă. Adaugi nuca de cocos, făina, esența de vanilie și praful de copt și amesteci ușor cu o spatulă.
Torni 2/3 din compoziție în tava mare de aragaz, pe hârtie de copt și coci 15-20 de minute la 170 de grade C, până se rumenește ușor. Transferi aluatul pe un prosop umed și îndepărtezi hârtia de copt. Torni aluatul rămas în tava de aragaz, doar pe jumătate din tavă și o introduci în cuptorul preîncălzit și o lași să se coacă pentru 15-20 de minute. Lași foile să se răcească. Tai foaia mare pe jumătate și obții astfel 3 bucăți egale.

Pentru jeleu, pui zmeură cu zahărul la fiert pentru 5-10 minute. Lași zmeura să se răcorească, apoi o treci prin sită. Pui într-o cană câteva linguri de sos de zmeură și adaugi amidon și omogenizezi, apoi torni acest amestec pentru sosul de zmeură și îl pui la fiert la foc mic, amestecând permanent, până când se îngroașă și apoi îl lași la răcit.


Pentru cremă, pui mai întâi la hidratat gelatina în 60 ml de apă rece. Bați smântâna pentru frișcă rece cu zahărul, până când devine fermă. Adaugi iaurtul și omogenizezi compoziția.

Topești gelatina la bain marie, o lași să se răcorească și apoi o amesteci cu 2 linguri de cremă, apoi o torni peste cremă și omogenizezi ușor cu o spatulă. 

 

Ungi fiecare dintre cele 3 blaturi cu jeleu de zmeură și așezi un blat pe un platou și torni 1/3 din cremă deasupra și nivelezi. Așezi al doilea blat și torni 1/3 din cremă deasupra și nivelezi. Așezi al treilea blat și torni restul de cremă și nivelezi. Dai prăjitura la rece pentru minim 2 ore și apoi o pudrezi cu nucă de cocos și o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura Valurile Dunarii

Postat de Zamfira

Prajitura Valurile Dunarii

Blatul: batem ouale cu zaharul pana cand devine cremoas (lucram doar cu mixerul), adaugam laptele si uleiul, omogenizam totul foarte bine, adaugam faina, praful de copt in ploaie....

Citeste continuarea

Prajitura tavalita Sárga mignon

Postat de Mokuska

Prajitura tavalita Sárga mignon

Ouale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb.  Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea,  si incet incorporam in aluat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2021, 21:22
Felicitari ! Acum vine mia
la 11.04.2021, 21:29
Felicitari pentru numarul de retete si la cat mai multe! Prajitura sigur e delicioasa!
la 11.04.2021, 21:32
Felicitari! Prajitura este foarte faina si delicioasa! Bravo!
la 11.04.2021, 21:58
Felicitari pentru nr de retete! La mai multe! Delicioasa prajitura!
la 11.04.2021, 22:14
Felicitari!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking