Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Postat de oanapl in Prajituri
3 Apr 2022 | 3385 vizualizari
Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă. Puteți folosi orice tip de gem sau dulceață.

Ingrediente

  • pentru blat (35 x 25 cm):
  • 3 ouă mari
  • 60g zahăr pudră vanilat
  • sare
  • 70 ml lapte
  • 70ml ulei
  • 1 lingură praf de copt
  • 16 linguri faină
  • pentru umplutură:
  • dulceață sau gem de prune
  • 500g brânză de vaci
  • 80g zahăr cu aromă de citrice
  • 3 ouă
  • 1 plic budincă de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful de copt și se cern peste amestecul precedent alternând cu laptele. Aluatul trebuie să curgă când e luat cu lingura dar să fie mai gros decât cel de clătite.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (35 x 25 cm) și se introduce pentru 12-15 minute în cuptorul încins la 180 de grade C.

Pentru cremă, se mixează brânza de vaci cu ouăle, zahărul și budinca de vanilie (cu ajutorul unui mixer vertical). 
Se scoate tava și se întinde dulceața de prune și apoi se toarnă crema de brânză. Se nivelează și se introduce tava în cuptor pentru cca. 30-35 de minute.
Se lasă să se răcorească și apoi se porționează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu branza

Postat de Corina33

Placinta cu branza

Aluatul: se cerne faina intr-un bol incapator, se adauga sarea, praful de copt, untul taiat cubulete si se framanta cu degetele pana incorporam tot untul in faina si devine sfaramicios...

Citeste continuarea

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Postat de rocsi_1612

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2022, 18:13
la 03.04.2022, 18:44
la 03.04.2022, 19:05
la 03.04.2022, 21:01
Bună!
la 03.04.2022, 22:46

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking