Placinta cu branza

Postat de Corina33 in Prajituri
23 Dec 2016 | 7642 vizualizari
Placinta cu branza

Un deliciu de prajitura aromata cu lamaie. Mi-a adus aminte de linzerturile cu branza pe care le mancam in tara :x

Ingrediente

Ptr. aluat:

  • 400 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 150 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Ptr. umplutura:

  • 600 g branza
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1/2 lamaie
  • 1-2 linguri gris

Mod de preparare

Aluatul: se cerne faina intr-un bol incapator, se adauga sarea, praful de copt, untul taiat cubulete si se framanta cu degetele pana incorporam tot untul in faina si devine sfaramicios amestecul.

Apoi, adaugam cele 4 galbenusuri, smantana si zaharul si framantam aluatul, dupa care il invelim cu o folie si il dam la frigider. 

Umplutura: branza se amesteca cu coaja rasa de lamaie, cu zeama de la lamaie si cu grisul.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se amesteca apoi cu branza cu miscari ample, ca sa ramana umplutura pufoasa.

Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua. Se intinde o foaie de aluat si se aseaza pe fundul tavii, peste ea punem umplutura si nivelam, apoi intindem cealalta foaie si o asezam deasupra. 

Intepam din loc in loc cu o furculita aluatul, ca sa nu se umfle cand se coace, dam apoi la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45 de minute. 

Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2016, 10:41
bunuta.
la 23.12.2016, 10:42
foarte buna
la 23.12.2016, 10:45
Placintica ta este perfecta!
la 23.12.2016, 10:45
Dau fugutza sa imi iau felia
la 23.12.2016, 10:53
Foarte buna a fost! E o reteta pe care sigur o voi repeta, la toti ne place!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking