Ingrediente
- Pentru o tavă de 23/40 cm:
- 8 ouă medii
- 200 g zahăr
- 200 ml ulei
- 200 g făină
- 200 g ciocolată amăruie cu 74% cacao
- 200 g nucă
- puțină sare
- 2 lingurițe esență de rom
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu.
- zahăr vanilat pentru pudrat
Mod de preparare
Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Măcinăm nuca grosier. Măcinăm și ciocolata tot grosier. Măcinându-le la robot nu vor ieși uniforme, o parte vor fi măcinate fin, iar o parte mai grosier, ceea ce va influiența textura prăjiturii, în bine, părerea mea. Măcinăm și zahărul, pentru a se bate bezeaua mai bine și mai rapid. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până obținem o bezea foarte fermă. Adăugăm gălbenușurile, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm uleiul și esența și din nou omogenizăm compoziția. Urmează făina, adăugată treptat, amestecată cu praful de copt și bicarbonatul. Până aici am folosit mixerul, apoi l-am înlăturat și am folosit o spatulă. Amestecăm nuca măcinată cu ciocolata, de asemeni măcinată și le încorporăm în compoziție, treptat și amestecând ușor cu spatula, cu mișcări circulare, de jos în sus. Tapetăm baza tăvii cu hârtie de copt, iar pereții îî ungem cu ulei și presărăm puțină făină și întindem compoziția uniform în ea. Coacem prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă la 180 de grade, pentru 35 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea. O lăsăm, apoi, să se tempereze în tavă 10-15 minute, o pudrăm cu zahăr și o porționăm. Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata amaruie si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|