Desert prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone
Postat de oanapl in Prajituri 7 Mar 2021 | 5512 vizualizari
Vă spuneam că am achiziționat o cutie mare de lapte condensat caramelizat și îl voi folosi pentru a pregăti mai multe deserturi. De asemenea, vă spuneam săptămâna trecută că nu îmi plac prăjiturile cu caramel. M-am răzgândit. Această prăjitură a ieșit absolut delicioasă.
Eu am pregătit un blat puțin mai amărui, care în combinație cu crema dulce de caramel a fost demențial. Blatul era uscat, dar după ce a stat o noapte la frigider s-a înmuiat și a absorbit lichidul din cremă. Mă gândeam să-l însiropez și pe urmă m-am răzgândit. Bine am făcut. A fost perfect așa. Nici nu se simte gustul amărui al blatului în această combinație.
Dacă vreți mai multă cremă puteți pune mai multă smântână sau mascarpone.
Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Laura Laurentiu.
Inapoi la reteta
|