Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos

Postat de oanapl in Prajituri
15 Feb 2017 | 45328 vizualizari
Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos

Ingrediente

  • Pentru bilele de cocos:
  • 250 g crema de branza
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus

  • Pentru blatul cu ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 120 g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 g faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 20 ml lapte batut
  • Pentru topping:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru inceput pregatesti bilele de cocos amestecand toate ingredientele.Modelezi intre palme bile din aceasta crema si le pui intr-o tava cu pereti detasabili, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pui tava la frigider pana pregatesti blatul cu ciocolata.

Topesti la baine-marie ciocolata si untul. In acest timp mixezi ouale cu zahar, apoi adaugi laptele batut.

Adaugi in compozitia de oua ciocolata topita cu unt si amesteci pana se omogenizeaza. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si amidon, apoi torni aluatul peste bilele de cocos.

 

Coci prajitura cu ciocolata si bile de cocos in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea). Scoti prajitura coapta si o lasi la racit. Cat timp aceasta se raceste pregatesti glazura. Topesti ciocolata la baine-marie, apoi o mixezi cu frisca lichida. Dai la rece pana se intareste, mai mixezi inca o data, apoi o pui peste prajitura. Poti sa presari putina nuca de cocos peste toppingul de ciocolata cand acesta este aproape intarit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu jeleu de zmeura si crema de cafea

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu jeleu de zmeura si crema de cafea

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugati zaharul si mixati pana se dizolva. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si laptele. Adaugati coaja...

Citeste continuarea

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

Postat de Ksenya

Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2017, 13:31
la 15.02.2017, 13:32
la 15.02.2017, 13:52
ce buna este in combinatia asta
la 15.02.2017, 15:08
ador combinatia de cocos ciocolata
la 15.02.2017, 16:29

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking