Desert prajitura cu crema de branza

Postat de oanapl in Prajituri
16 Aug 2017 | 2516 vizualizari
Desert prajitura cu crema de branza

Inițial, am vrut să fac o prăjitură Red velvet (catifea roșie), dar cred că am pus prea multă cacao și nu mi-a iesit tocmai ok culoarea. Prăjitura a fost delicioasă și a dispărut rapid din tavă.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 ml kefir
  • 300 g faina
  • 220 g zahar
  • 250 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura otet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri colorant rosu
  •  crema de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 oua
  • 3 linguri faina

Mod de preparare

Mixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet si compozitia are o culoare uniforma.

Intr-un vas, cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea si amesteci pana se omogenizeaza compozitia, apoi o adaugi peste compozitia de oua. Amesteci usor de jos in sus, cu ajutorul unei linguri de lemn. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o scuturi usor, pentru a se distribui uniform.

Mixezi branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si faina si adaugi compozitia obtinuta peste compozitia din tava. Cu ajutorul unui cutit, trasezi linii peste compozitia de branza pentru a combina cele 2 compozitii.

 Introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, pentru 45-50 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasi prajitura sa se raceasca si apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Comentarii

la 16.08.2017, 21:54
Numai bunatati faci
la 16.08.2017, 22:44
la 16.08.2017, 23:11
Mulțumesc!
la 17.08.2017, 00:05
la 17.08.2017, 07:01

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking