Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 8 linguri zahar
- 4 linguri apa
- 3 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 6 linguri faina
- 2 linguri cafea
- 2 linguri rase cacao
- Sirop
- 200 ml apa
- 1 lingura miere
- Crema
- 4 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 100 ml cafea espresso
- 250 gr unt 82% grasime (la temperatura camerei)
- 200-250 gr fisca lichida indulcita
- Pentru ornat
- 100 gr ciocolata neagra
Mod de preparare
Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu un varf de sare si adaugam treptat zaharul alternand cu apa si mixand in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si mixam din nou. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si cafeaua, folosind o spatula si amestecand cu miscari usoare, ca sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 25-30 minute (verificam cu o scobitoare daca blatul este copt)
Pentru crema: Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam doua linguri din cafeaua lichida si amestecam rapid. Punem amestecul de galbenusuri intr-un vas rezistent la caldura si adaugam restul de cafea amestecand din nou rapid. Punem vasul pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o budinca. ( La inceput o sa faca putina spuma dar nu va speriati, e ok, amestecati in continuare pana se ingroasa). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Separat mixam untul moale pana devine cremos si adaugam treptat din crema de cafea mixand de fiacare data.
Asamblare: Taiem blatul in doua. Asezam prima foaie pe un platou si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop.
Ungem blatul cu trei sferturi din crema si asezam a doua foaie pe care o insiropam cu restul de sirop.
Mixam frisca pana se intareste si adaugam in ea crema lasata deoparte.
Ungem cu aceasta crema a doua foaie de blat si razuim peste ea ciocolata neagra.
Dam la frigider pana a doua zi dau minim 3 ore inainte de a servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (76)
|