Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)

Postat de ctlina in Prajituri
2 Ian 2020 | 4365 vizualizari
Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)

"Bunatati pentru Craciun" Hello si La muti Ani tuturor !!!! Incep anul cu reteta Irinei gasita pe site-ul bucataras ;)  aici:  https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-crema-de-mascarpone-si-zmeura-59193.html Am adaptat-o fara faina (deci fara gluten) si fara zahar adevarat (am pus indulcitor natural). https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/prajitura-cu-crema-de-mascarpone-si.html

Ingrediente

Pentru blatul de pandispan:

  • 3 oua
  • 3-4 linguri de indulcitor natural érythritol (sau de zahar)
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 25 g cacao
  • 30 gr de pudra de migdale + 1 lingurita de psillium bio (sau 3 linguri de faina)
  • 1 lingura de praf de copt
  • esenta vanilie

Pentru crema de mascarpone cu fructe de padure:

  • 1 cutie crema mascarpone (250 g)
  • 100 g smantana lichida
  • 2 linguri de indulcitor natural + 10 picaturi de stevia cu aroma de migdale amare (sau 3 linguri de zahar +aroma dorita)
  • 180 g fructe de padure congelate
  • 3 linguri de apa
  • 4 foi de gelatina

Pt. glazura:

  • 50 g ciocolata dark 85%
  • 60 g smantana lichida

decor: fructe de padure

Mod de preparare

Pregatiti intai  blatul de cacao:

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.

Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de migdale amestecata cu praful de copt iar apoi treptat apa, uleiul si vanilia.

Amestecati albusurile spuma cu compozitia cu cacao.

Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/20 cm) si puneti la copt 18-20 de minute, in cuptorul deja incins la 180°C.

Lasati sa se raceasca si demulati.

Pregatiti crema:

Bateti crema mascarpone cu  smantana si 'zaharul' pana obtineti o frisca care se tine bine.

Dati la rece.

Puneti foile de gelatina la-nmuiat in apa rece.

Mixati fructele de padure. Puneti-le intr-o cratita cu apa si dati un clocot.

Luati de pe foc si incorporati gelatina scursa bine.

Amestecati bine si lasati sa se raceasca.

Cand s-a racit amestecati cu frisca si dati la rece.

Faceti-o in forma dorita. Am taiat  blatul  sa intre intr-o forma de chec tapetata cu film alimentar.

Peste blat am turnat crema cu fructe de padure si lasat tava in frigider peste noapte pentru a se intari bine crema.

A doua zi scoateti din forma si puneti pe un platou de prezentare.

Preparati glazura cu ciocolata:

Puneti pe foc smantana impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici.

Lasati numai sa se topeasca ciocolata, nu fierbeti .

Luati de pe foc si amestecati bine.

Cu o lingura sau cu un posh decorati prajitura.

 Dati la rece pentru a se intari si glazura.

Decorati cu fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

Incepem cu  ganache-ul de ciocolata : Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici. Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana...

Citeste continuarea

Desert rulada Krantz

Postat de mirela0911

Desert rulada Krantz

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte. Galbenusurile se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2020, 19:37
la 02.01.2020, 19:37
Adica e mai pentru din astia cu probleme...
la 02.01.2020, 19:49
Un deliciu!
la 02.01.2020, 19:55
Ce bunătate!
la 02.01.2020, 19:57

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking