Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci

Postat de simona72 in Prajituri
11 Feb 2019 | 6189 vizualizari
Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci

Prajitura este una delicioasa. Am facut un blat cu nuci, apoi un strat de ciocolata neagra, nuci prajite si o crema din frisca, mascarpone si piure de castane. In continuare urmariti cantitatile si modul de preparare.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 3 linguri pline cu indulcitor pulbere Green Sugar
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet Green Sugar cu aroma naturala Vanilie Bourbon
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri faina alba
  • 150 gr nuca macinata fin
  • 1 lingura praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr piure de castane
  • 1-2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar
  • 1 pliculet Green Sugar cu aroma naturala Vanilie Bourbon
  • In plus:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 150 gr nuci prajite si taiate grosier
  • Pentru decor:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca macinata si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari ample de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer. Aluatul se pune intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca usor(trebuie sa fie caldut aluatul), se inlatura hartia de copt si se pune blatul pe o tava pe care am pus alta hartie de copt. Se topeste 100 gr ciocolata neagra topita pe baie de aburi si se intinde imediat peste blat. Peste ciocolata punem nucile prajite si tocate grosier.

Pentru crema: se mixeaza smantana pentru frisca cu 1-2 linguri indulcitor pulbere. Adaugam indulcitor ata cat dorim sa fie de dulce crema, dupa gustul fiecaruia… Cand frisca capata consistenta se adauga mascarnonele. Se mixeaza pana la incorporare. La final adaugam si piure-ul de castane. Mixam pana toate ingredientele sunt amestecate complet. Ca sa ne fie mai usor putem sa asamblam prajiura intr-o tava cu marginile detasabile. Crema se pune peste blatul cu ciocolata si nuci. Se niveleaza crema intr-un strat uniform peste blat. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore.

Pentru decor: se pune ciocolata taiata in bucati intr-un bol. Se adauga smantana pentru frisca, se pune bolul pe baie de aburi. Se amesteca pana ciocolata este topita. Se decoreaza prajitura cu acest toping. Se rade putina ciocolata neagra pentru un decor si mai frumos. Se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos

Foile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma....

Citeste continuarea

Desert cozonaci impletiti si imbatati

Postat de oanapl

Desert cozonaci impletiti si imbatati

  Într-un castron se pun drojdia sfărâmițată, 30 g de făină albă şi 60 g de lapte călduţ. Se amestecă totul cu un tel până se omogenizează şi se lasă la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2019, 19:24
buna buna
la 11.02.2019, 20:04
Faina combinatie!
la 11.02.2019, 20:16
Ce bunătate de prăjitură ai făcut!
la 11.02.2019, 20:19
Foarte buna!
la 11.02.2019, 20:29
Arată apetisant!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking