Desert prajitura cu faina de ovaz si visine

Postat de katty in Prajituri
20 Iun 2021 | 3137 vizualizari
Desert prajitura cu faina de ovaz si visine

Am pregatit de curand o delicioasa prajitura cu albusuri, faina de ovaz in amestec cu faina de grau, plus niste visine care imi prisoseau prin congelator.A fost delicioasa langa o cupa de inghetata de vanilie.

Ingrediente

  • 11 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 100 gr zahar brun
  • 150 gr iaurt
  • 75 gr faina
  • 75 gr faina de ovaz
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 50 gr cacao neagra
  • 70 gr unt topit
  • 5 gr praf de copt
  • 5 gr bicarbonat
  • 200 gr visine decongelate usor sau proaspete fara samburi

Mod de preparare

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul topit la temperatura camerei, iaurtul si zaharul vanilat. Omogenizam compozitia. Cernem ingredientele uscate si le adaugam peste bezea si le incorporam usor.

Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.Presaram deasupra  visinele decongelate usor.

Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece proba scobitorii.

  Scoatem tava si lasam prajitura sa sa raceasca.

Optional putem presara  deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie. Putem servi prajitura simpla sau cu inghetata de vanilie.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu faina de ovaz si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa, reteta clasica

Postat de merisor67

Negresa, reteta clasica

Intr-o craticioara, amestecam zaharul cu untul, cacaua si laptele. Punem craticioara la foc mediu si amestecam in ea pana cand se topeste untul si zaharul si obtinem o crema ciocolatoasa. O...

Citeste continuarea

Desert guguluf cu stafide si dulceata de fragi

Postat de RODIMUR

Desert guguluf cu stafide si dulceata de fragi

Se separă bine albușurile de gălbenușuri și se mixează, până când încep să crească. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și praful de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2021, 15:07
Foarte faina prajitura asta! Si ce combinatie cu inghetata!
la 20.06.2021, 15:27
la 20.06.2021, 16:25
la 20.06.2021, 19:50
la 20.06.2021, 20:25
Vin si eu la o portie!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking