Ingrediente
Pt. foi:
- 500 g faina
- un praf de sare
- 100 g untura
- 100 g zahar
- 1 ou mare
- 100 ml lapte
- 1 lgt amoniac
Pt. crema de ciocolata:
- 150 g faina alba
- 200 g zahar
- 1 litru de lapte dulce
- 120 g ciocolata amaruie
- esenta rom dupa gust
- 100 g unt
Pt.glazura:
- 1 plic de glazura preparat la rece de la Dr.Oeker
Mod de preparare
Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca. Se adauga untura, oul si amoniacul stins in laptele caldut. Se amesteca la un loc dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Se imparte aluatul in 5 parti egale. Se intinde cate o foaie de dimensiunea unei tavi de 22x32 cm si se coc pe dosul acesteia timp de 6-8 minute la 180 de grade.
Crema de ciocolata: Intr-o cratita de inox se pune faina si zaharul. Se amesteca. Se adauga treptat laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se transfera oala pe foc si se lasa la foc mic, amesecand continuu pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Dupa ce a devenit mai consistenta, se adauga ciocolata amaruie rupta bucati si se amesteca cu telul pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom. Se amesteca bine pana se incorporeaza tot untul. Se lasa la racit.
Se imparte crema in 4 parti egale si se umplu foile alternativ. La final se pregateste glazura conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste prajitura. Se niveleaza repede si se lasa apoi sa se intareasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|