Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit

Postat de oanapl in Prajituri
29 Mar 2017 | 17420 vizualizari
Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit

Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de la Lau, dar am folosit mai putin zahar si mai mult gem de prune, deoarece noua ne plac prajiturile mai acrisoare.

Ingrediente

  • blat:
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt
  • umplutura:
  • 3 albusuri
  • 70 g zahar macinat
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 250 g gem de prune

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugi galbenusurile si mixezi bine dupa fiecare. Adaugi esenta de vanilie si oul intreg si mixezi pana devine o crema, apoi adaugi faina amestecata cu praful de copt.

Framanti un aluat omogen si nelipicios. Opresti o bila de aluat pe care o framanti cu putina faina si o dai la congelator.

Restul de aluat il intinzi in tava tapetata cu hartie de copt si presari deasupra o lingura de nuca macinata.

Pentru crema, mixezi albusurile spuma cu un praf de sare, adaugi zaharul treptat si mixezi pana devine o bezea lucioasa. Adaugi nuca, gemul si amesteci bine.
Torni compozitia peste aluat si intinzi.
Scoti aluatul de la rece si il dai prin razatoarea cu ochiuri mari deasupra cremei.
Intruduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana cand este frumos rumenita. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert ciocolata de casa cu mure si caju

Postat de oanapl

Desert ciocolata de casa cu mure si caju

Prăjești caju-ul în cuptorul încins, pentru 5-10 minute.  Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe, ciocolata alba si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu fructe, ciocolata alba si frisca

Prajitura: Topiti pe baie de aburi untul, iar in alt bol, puneti ciocolata alba si o topiti. Le lasati sa se tempereze. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Adaugati untul topit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2017, 17:27
la 29.03.2017, 17:54
Buna!
la 29.03.2017, 19:20
Va multumesc!
la 29.03.2017, 19:25
buna tare!
la 29.03.2017, 19:31
Tare buna prajitura asta cu aluat razuit! Si ce frumoasa ti-a iesit!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking