Desert prajitura cu mac, nuci si mere

Postat de oanapl in Prajituri
8 Iun 2017 | 9230 vizualizari
Desert prajitura cu mac, nuci si mere

Aceasta reteta am facut-o cu ceva timp in urma si am luat-o dintr-o Carte de colectie de la Libertatea.

Ingrediente

  • Pentru aluatul 1:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • un praf sare
  • 50 ml smantana
  • Pentru aluatul 2:
  • 600 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura cu mere:
  • 1.5 kg mere acrisoare
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru umplutura de mac:
  • 150 g mac
  • 50 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru umplutura de branza:
  • 700g branza de vaci bine scursa
  • 100g zahar
  • 3 oua
  • un pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura de nuci:
  • 250 g nuci
  • 80 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru topping de final:
  • 250 g smantana
  • 2 oua
  • Pentru uns foile:
  • 100 g unt
  • Pentru servit:
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare

Pentru aluatul 1, faina cernuta o amesteci cu sare si apoi cu untul taiat bucatele, dupa care adaugi smantana framanti aluatul. Bila de aluat obtinuta, o tii la rece timp de o ora.

Pentru aluatul 2, faina cernuta o amesteci cu uleiul si sarea, le framanti in timp ce adaugi apa calduta. Aduni si acesta intr-o bila si o dai la rece, pentru 30 de minute.

Pentru umplutura de mere, cureti merele de coaja, le razi si le storci cu mana de zeama, apoi le amesteci cu zahar si scortisoara.

Amesteci si celelalte umpluturi si le imparti in doua.

Aluatul 2 il imparti in 8 parti din care se intind 8 foi.

Intr-o tava unsa cu unt, pui aluatul 1 intins cu sucitorul si il intepi cu o furculita. Il ungi cu unt topit si peste acesta pui jumatate din umplutura de mac. Acoperi cu o foaie, care se unge cu unt si pui jumatate din amestecul de branza. Pui a treia foaie din cele opt, o ungi cu unt topit si pui jumatate din umplutura de nuci. Urmeaza a patra foaie, pe care o ungi cu unt topit si pui jumatate din umplutura de mere. Repeti operatiunea cu cele patru umpluturi si cele 4 foi ramase. Ultima foaie o acoperi cu toppingul de smantana si oua si apoi intepi prajitura cu o andrea lunga, in mai multe locuri.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru o ora. Dupa ce s-a rumenit, o scoti si o lasi sa se raceasca. Se serveste presarata cu zahar pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mac, nuci si mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura Valurile Dunarii

Postat de Zamfira

Prajitura Valurile Dunarii

Blatul: batem ouale cu zaharul pana cand devine cremoas (lucram doar cu mixerul), adaugam laptele si uleiul, omogenizam totul foarte bine, adaugam faina, praful de copt in ploaie....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Postat de oanapl

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2017, 23:16
Ce frumoase straturi
la 09.06.2017, 01:59
la 09.06.2017, 05:41
imi place tare mult cum arata!
la 09.06.2017, 06:39
Arată foarte bine și cred că e tare bună!
la 09.06.2017, 07:24
Perfectă!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking