Desert prajitura cu mar si frisca

Postat de reisnaor_2006 in Prajituri
2 Feb 2018 | 5579 vizualizari
Desert prajitura cu mar si frisca

Un deliciu de care nu te mai saturi.

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 12 linguri de faina
  • 12 linguri de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • Umplutura
  • 1 kg de mere
  • scortisoara
  • Decor :
  • frisca 200 gr
  • Creme Patisserie

Mod de preparare

       Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul treptat si mixam bine. Adaugam laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

       Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

     Incalzim cuptorul la 180 de grade C si introducem tava pentru 20 de minute.

       Separat calim merele rase cu scortisoara si lasam sa se raceasca. Frisca se mixeaza cu putin zahar si se lasa la rece.

       Dupa cele 20 de minute, scoatem tava si punem deasupra blatului merele calite si o introducem la cuptor pentru 10-15 minute.

Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca si ornam cu frisca batuta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mar si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Inima cu alune de padure

Postat de ancutsa

Desert prajitura Inima cu alune de padure

  Pentru blat: se bat spumă albușurile cu mixerul, se adaugă treptat zahărul, gălbenușurile, apa, făina, amidonul, cacaoa și praful de copt, omogenizând. Se transferă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2018, 10:15
la 02.02.2018, 10:27
Ai dat-o pe frisca, voi munciti sau ce faceti ?
la 02.02.2018, 10:42
Nu te cred pana cand nu gust . Tare faina e prajitura asta
la 02.02.2018, 11:05
Cleme
la 02.02.2018, 11:05
Anca va asteptam cu drag

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking