Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
22 Oct 2020 | 3502 vizualizari
Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Prajitura aceasta pe cat de simpla este, pe atat de buna! Pufoasa, o crema aromata de mascarpone cu vanilie, piersici aromate, iar partea crocanta a fost data de fulgii de migdale si bucatelele de ciocolota. Cum sa nu ii cuceresti pe cei dragi, daca intr-o prajitura pui tot ce le place? Poate o pregatiti si voi, chiar si cu alte fructe! 

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 150 gr zahar
    • 5 linguri ulei
    • 125 gr iaurt
    • 9 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru crema mascarpone:
    • 250 gr mascarpone
    • 1 ou mic
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingurita vanilie
    • 2 piersici nu prea moi
    • 3-4 linguri bucatele de ciocolata
    • 2 linguri fulgi de migdale
    • zahar pudra

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat si mixati la viteza mare pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul. Adaugati iaurtul si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta, pana faina este bine incorporata.

Crema mascarpone: Mixati intr-un bol mascarponele cu zaharul. Adaugati oul, vanilia si mixati pana sunt incorporate. Piersicile spalate, le indepartati samburii si le taiati cubulete. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 23 cm. Turnati compozitia de blat, apoi puneti crema mascarpone, din loc in loc, cu o lingura. Asezati bucatile de piersici, apoi ciocolata si deasupra fulgii de migdale. Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade C. Dupa 40-45 de minute este gata. Faceti testul cu scobitoarea inainte sa o scoateti din cuptor. Cand este gata, o lasati sa se raceasca. O pudrati cu putin zahar, o portionati si serviti din ea cu placere!

Este super buna, cu de toate, deci toata lumea ar trebui sa fie multumita! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura "Razuita"

Postat de robert_badica

Prajitura "Razuita"

Zaharul se mixeaza cu ouale, pana ce devine o crema deschisa la culoare. Adaugam uleiul si amoniacul stins. Omogenizam. Peste amestecul rezultat, punem faina (pana obtinem un aluat tare). Impartim...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu vanilie si fresh de portocale

Postat de simona72

Desert prajitura cu vanilie si fresh de portocale

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2020, 19:12
O bunătate de prăjitură!
la 22.10.2020, 19:53
Ce combinatie buna
la 22.10.2020, 20:01
Buna!
la 22.10.2020, 20:22
Tare bună...!
la 22.10.2020, 20:25
Ce bunatate de prajitura!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking