Ingrediente
- blat:
- 600 g faina
- 1/2 lgt sare
- 4 lg zahar
- 10 lg apa
- 10 lg ulei
- 1 lgt bicarbonat de sodiu
- un pachet margarina
- umplutura:
- mere rase (puse pe iarna la borcan)
- 100 g nuca macinata
- scortisoara dupa gust
- 2 lg zahar brun
Mod de preparare
Intr-un bol, se pune faina cu sarea, zaharul, bicarbonatul, apa si uleiul. Se adauga margarina taiata bucati mici si se framanta un aluat omogen. Se infoliaza si se da la rece pentru cca. 2 ore. Apoi se imparte in 4 bucati, din care se vor intinde 4 foi.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de dimensiunea 20 x 30 cm. Se asaza prima foaie, se unge cu mere rase, se presara nuca macinata si scortisoara. Se continua tot asa, iar pe ultima foaie, se presara deasupra zahar brun.
Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul scobitorii). Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|