Desert prajitura cu migdale si portocale

Postat de Oana in Prajituri
2 Mai 2018 | 2911 vizualizari
Desert prajitura cu migdale si portocale

O prajitura absolut delicioasa!

Ingrediente

  • 300 g miez de portocale
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 250 g migdale macinate
  • 4 linguri felii de migdale
  • zahar pudra pentru décor

Mod de preparare

Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio mai mici.

Se pune o lingura de zahar, se amestea si se pun pe foc mic. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana se inmoaie. Se mixeaza totul cu blenderul vertical si se lasa piureul la racit.

Se tapeteaza o tava de tarta sau de tort cu fund detasabil cu ulei si faina si se incinge cuptorul la 160 de grade.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla si incep sa se intareasca se adauga 100 g de zahar. Se mixeaza ca la bezea.

Galbenusurile se mixeaza separat cu restul de 100 g de zahar pana se umfla si se albesc. Se adauga piureul de portocale. Se cerne faina de migdale in compozitie si se amesteca bine. Se pune apoi deasupra bezeaua si se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.

Se rastoarna compozitia in tava si se presara deasupra feliile de migdale. Se coace prajitura 30-40 de minute pana se rumeneste usor si se face testul cu scobitoarea.

Se lasa apoi la racit putin si se scoate din forma, se pune pe un platou si se lasa sa se raceasca de tot, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Foile: Intr-un bol amestecati apa minerala cu indulcitorul, pana ce, acesta din urma se dizolva. Adaugati uleiul, vanilia si sarea. Cerneti faina, o adaugati treptat si tot in acest timp...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu zmeura

Blatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2018, 14:13
Ce arome plăcute!
la 02.05.2018, 15:08
Delicioasa!
la 02.05.2018, 15:39
buna buna
la 02.05.2018, 16:02
la 02.05.2018, 17:28
Buna prajiturica!!! Cum vad fulgii de migdale , cum ma dau la ea

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking