Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
19 Sep 2020 | 3946 vizualizari
Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

Am pregatit o prajitura inspirandu-ma de aici. Cred ca i-am stricat un pic aspectul, insa a fost o prajitura destul de buna. Daca nu doriti sa ii puneti biscuiti puteti sa o acoperiti doar cu aluat dat pe razatoare.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 10 g praf de copt
  • 510 g faina
  • Crema:
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 100 g amidon
  • 150 g unt
  • In plus:
  • 1150 g prune curatate + 150 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 50 g biscuiti
  • Dimensiuni tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Prunele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte.

Se pregateste aluatul: untul, oul, sarea, zaharul, smantana, esentele, praful de copt si faina (care se adauga treptat) se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Acesta se pune intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Intre timp, se prepara crema.

Zaharul, esenta de vanilie, laptele si amidonul se pun intr-o cratita si se amesteca totul foarte bine cu un tel, apoi se adauga untul taiat bucatele.

Se pune cratita pe foc si se mesteca continuu in ea pana cand compozitia devine o crema groasa.

Se scoate aluatul din frigider, iar 300 g din el se dau deoparte. Restul se intinde intr-o tava unsa cu ulei si se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se presara mai intai cele doua linguri de gris peste aluat, apoi prunele scurse de zeama.

Se intinde crema de lapte fierbinte peste prajitura si se presara peste ea bucati taiate cu cutitul din aluatul dat deoparte anterior si biscuitii maruntiti cu mainile.

Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Cartof

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura Cartof

Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului. Se maruntesc biscuitii la...

Citeste continuarea

Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie

Postat de oanapl

Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie

Pentru blat, topesti mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adaugi și ulei. Omogenizezi bine compoziția și o lași să se răcească până prepari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2020, 14:56
la 19.09.2020, 15:28
la 19.09.2020, 15:52
Arată tentant...!
la 19.09.2020, 16:24
la 19.09.2020, 19:00

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking