Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

Postat de mirela0911 in Prajituri
14 Iul 2019 | 5589 vizualizari
Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

Este o adaptare dupa prajitura Rudy, foarte reusita, avand in vedere ca este cu zmeura si caise. Nu va ramane decat sa o incercati pentru a vedea cat e de buna!

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 400 g faina alba
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 galbenus de ou
  • 250 g unt

Pt. umplutura:

  • 600 g urda
  • 180 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g iaurt grecesc
  • 2 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • zmeura, caise
  • zahar pudra zi zmeura pt ornat

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate apoi se taie untul bucatele mici. Se framanta apoi se adauga galbenusul. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se leaga aluatul. Se imparte in doua bucati, se formeaza bilute, se invelesc in folie alimentara si se introduc la congelator pana se pregateste crema.

Umplutura: Urda se zdrobeste cu furculita, se adauga iaurtul, galbenusurile, zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o crema fina si usor moale. Albusurile se bat separat pana se intaresc. Cu miscari usoare se incorporeaza albusurile in crema de urda.

Se spala caisele, se curata de samburi si se taie in 4 feliute.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, cu dimensiunea de 20x30 cm. Se scoate o biluta de la congelator si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se acopera toata suprafata tavii cu aluat razuit si se apasa usor. Se asaza feliile de caise cu partea din mijloc in sus. Se toarna crema de urda, se niveleaza apoi se pune zmeura. Se scoate cealalta biluta din congelator si se razuieste deasupra, pe toata suprafata. 

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Se coate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a se portiona. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda, zmeura si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

Postat de diaconta

Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider. Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare. Am pus apoi iaurtul, faina amestecata...

Citeste continuarea

Prajitura cu ness si ciocolata

Postat de robert_badica

Prajitura cu ness si ciocolata

Blat: Intr-un bol mare,punem faina cernuta, zaharul, cacaoa, sarea si bicarbonatul. Amestecam cu un tel pana ce combinam bine ingredientele. Apoi peste amestecul uscat punem uleiul, apa, otetul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2019, 20:23
buna buna
la 14.07.2019, 20:31
Ce prăjitură bună...!
la 14.07.2019, 20:40
Buna!
la 14.07.2019, 22:49
Foarte buna!
la 15.07.2019, 06:26

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking