Desert prajitura de joi a Octaviei

Postat de katty in Prajituri
20 Iun 2021 | 3583 vizualizari
Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o prajitura delicioasa.

Ingrediente

  • 1/2 cozonac uscat
  • 50 gr unt
  • 700 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • gem de caise sau dupa preferinta

Mod de preparare

Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa absoarba laptele. Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Intre timp mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Scoatem forma din cuptor si ungem cu gem. Asezam deasupra bezeaua. Reducem focul la 150 de grade si punem forma la cuptor pentru 15 minute. Oprim focul, lasam usa intredeschisa usor si mai lasam tava inca 15-20 de minute. Servim prajitiura dupa ce se raceste bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de joi a Octaviei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu nectarine (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Prajitura cu nectarine (reteta video)

In primul rand punem untul si zaharul intr-un bol si cu ajutorul mixerului amestecam bine pana obtinem un fel de crema. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, smantana si la sfarsit faina amestecata...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de mure

Postat de sufletista

Desert prajitura cu crema de mure

Blat- mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2021, 20:28
Tare bine arata!
la 20.06.2021, 20:36
Fain desert!
la 20.06.2021, 21:03
la 20.06.2021, 21:11
Ce idee bună! Delicioasă!
la 20.06.2021, 21:14

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking