Desert prajitura de post cu gem de afine si nuci

Postat de katty in Prajituri
14 Dec 2017 | 7240 vizualizari
Desert prajitura de post cu gem de afine si nuci

Vesnica prajitura de post cu gem facuta intr-o alta combinatie de arome.

Ingrediente

  • 5 linguri gem de afine
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani faina
  • scortisoara macinata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • nuci rupte bucatele
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un castron punem gemul, zaharul, apa minerala si uleiul, pe rand si amestecam usor. Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaua, bicarbonatul, sarea, scortisoara si omogenizam.

Turnam amestecul intr-o tava cu hartie de copt si presaram deasupra nucile. Dam tava la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii (45 minute). Scoatem prajitura, o lasam sa se raceasca si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu gem de afine si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara

Postat de timea

Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara

Ungem o tava de aprox 35/25 cm cu unt si presaram 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara, pe fundul tavii. Asezam apoi prunele spalate, uscate si despicate in doua. ( fara samburi...

Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de sufletista

Desert prajitura Albinita

Foi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2017, 08:42
la 14.12.2017, 09:11
Si ce buna e!
la 14.12.2017, 09:39
la 14.12.2017, 09:47
Foarte bună prăjitură de post!
la 14.12.2017, 10:05
Arata bine

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking