Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine

Postat de Oana in Prajituri
28 Feb 2018 | 12979 vizualizari
Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine

Chiar daca este post ne putem rasfata cu o prajitura delicioasa si usor de facut. O prajitura cu lapte de cocos, cu mac si visine. Sigur o sa va placa, este delicioasa!

Ingrediente

  • 200 g visine congelate
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g unt de cocos
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 linguri mac
  • 270 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurite bicarbonat
  • 2 linguri nuca de cocos pentru decor
  • zahar pudra petru decor

Mod de preparare

Mixeaza untul de cocos solid cu zaharul pana se omogenizeaza bine si zaharul incepe sa se topeasca. Adauga laptele de cocos si mixeaza usor. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si macul si pune treptat peste compozitia de mai sus. Amesteca usor si incorporeaza bine ingredientele.

Tapeteaza o tava patrata de 24 cm cu hartie de copt si rastoarna aluatul. Niveleaza usor.

Pune zahar pudra peste visinele usor decongelate si asaza-le deasupra prajiturii.

Coace prajitura la 170 grade C, pentru 40 minute, pana trece testul scobitorii.

Scoate tava din cuptor si pune prajitura pe un grilaj si las-o la racit.

Presara deasupra nuca de cocos si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Postat de simona72

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica. Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se...

Citeste continuarea

Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit

Postat de Lia1

Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit

Daca prepari dimineata devreme, cu o seara inainte pui la scurs afinele intr-o sita inoxidabila altfel, cu 3-4 ore inainte. BLAT 1. Prepara laptele condensat sau sari peste acest pas daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2018, 15:24
Foarte bună...! Mă interesează în așa măsură, încât am și făcut-o favorită. Toate ingredientele îmi sunt la îndemână, așa că sigur o voi încerca, cât de curând...
la 28.02.2018, 15:25
Excelenta si ce pufoasa e
la 28.02.2018, 15:34
buna buna
la 28.02.2018, 16:03
vai ce bunatate vreau si eu
la 28.02.2018, 16:15
Vreau si eu!!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking