Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002 in Prajituri
25 Apr 2019 | 15328 vizualizari
Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Ingrediente

  • Foi:
  • 15 linguri ulei,
  • 5 linguri zahar,
  • 15 linguri suc de rosii,
  • 500 gr faina alba,
  • un praf de sare,
  • o lingurita bicarbonat de sodiu,
  • esenta de vanilie,
  • otet pentru stins bicarbonatul.
  • Crema:
  • 1 litru de apa,
  • 100 gr zahar,
  • 200 gr gris,
  • 200gr margarina la pachet,
  • coaja rasa de portocala,
  • sucul de la portocala,
  • esenta de vanilie,
  • un borcan de 400 gr gem de capsuni.

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam pana obtinem un aluat elastic. Coca obtinuta se imparte in patru parti egale si se da la frigider pentru 30 minute. Coacem foile pe dosul tavii timp de 10 minute, la o temperatura de 180 grade in cuptorul preincalzit. Procedam la fel si cu celelalte foi.

Crema:

Intr-o cratita punem un litru de apa , adaugam zaharul , coaja de portocala razuita iar cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie amestecand continuu cu un tel. Dupa ce s-a ingrosat il tragem de pe foc si adaugam margarina, zeama de portocala si vanilia. Amestecam bine si lasam sa se racoreasca.

Incepem sa asamblam prajitura: se pune prima foaie intr-o tava si se adauga jumatate din crema de gris, a doua foia peste care se adauga gemul de capsuni, alta foie si restul de crema  si foaia finala. Se lasa la racit cateva ore  sau pana a doua zi cand se poate portiona.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata tiramisu cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Inghetata tiramisu cu ciocolata

Pe foc mic intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul, vinul dulce si frisca lichida( cei 100 ml). Cand dau in clocot  amestecam bine si lasam doua trei minute pana incepe sa se ingroase....

Citeste continuarea

Cupcakes cu cafea

Postat de timea

Cupcakes cu cafea

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi cafeaua, mixand dupa fiecare. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2019, 11:26
la 26.04.2019, 11:52
la 26.04.2019, 13:06
la 26.04.2019, 13:11
Este o prăjitură de post foarte bună, care place tuturor...!
la 26.04.2019, 13:51

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking