Desert prajitura din albusuri si coacaze rosii

Postat de MotanLaOale in Prajituri
8 Oct 2018 | 3480 vizualizari
Desert prajitura din albusuri si coacaze rosii

Ingrediente

  • 400 g albusuri (15 albusuri)
  • 360 g zahar
  • 300 g faina
  • 80 ml ulei de masline
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 350 g coacaze rosii
  • 2 linguri zahar vanilat

Mod de preparare

Albusurile se lasa la dezghetat. (eu le-am strans in timp in congelaror)

Coacazele rosii se lasa intr-o sita sa se scurga.

Albusurile se bat tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pentru bezele.

Se adauga uleiul si se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu spatula usor de sus in jos.  

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna compozitia si se niveleaza.

Coacazele rosii se presara cu zahar pudra si se pun deasupra compozitiei in tava.

Se introduce in cuptorul preincalzit 35-40 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa in tava la racit 10-15 minute si apoi se scoate pe un tocator la racit.

Se taie si se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura invizibila, cu mere

Postat de oanapl

Desert prajitura invizibila, cu mere

Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat laptele,...

Citeste continuarea

Desert placinta combinata cu dovleac si gutui

Postat de merisor67

Desert placinta combinata cu dovleac si gutui

Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Curățăm dovleacul și îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2018, 20:22
Buna!
la 08.10.2018, 20:23
Bună, bună!
la 08.10.2018, 20:51
la 08.10.2018, 20:54
Multumesc
la 08.10.2018, 21:03
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking